Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Fregnerne : eventyr


Beskrivelse


20 små eventyr om Fregnerne, der bor ude i skoven.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2014

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 17. dec. 2014

Kærligheden er svær, når en rund appelsin forelsker sig i en pære, som helst vil have en firkantet frugt. For 3-6-årige.

Historien handler om venskab, kærlighed og vigtigheden af at være tro mod sig selv. En appelsin forelsker sig i en pære, men pæren kan bedst lide firkantede frugter. For at blive firkantet kravler appelsinen ned i en firkantet æske i en hel nat, og næste morgen er hun firkantet. Da pæren ser det, vil han alligevel hellere have en rund appelsin. Appelsinen bliver ked af det, men heldigvis har hun en masse gode venner.

Temaerne relaterer til mange områder i barnets liv. Historien kan til tider virke lang. Der savnes lidt action og lidt mere dybde i karakteristikkerne, hvilket gør, at man som læser nemt mister interessen. Plottet er ikke særlig spændende. Illustrationerne er på trods af mange farver ikke fængende.

Jeg kommer til at tænke på billedbogen Hvilken farve har kærlighed?, som er for samme målgruppe og også handler om kærlighed og forskelligheder.


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2015

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 19. nov. 2015

20 små eventyr om Fregnerne, der bor ude i skoven. Højtlæsningsbog for 4-8-årige.

Fregnerne er venner. De bor ude i skoven. I alt er de seks Fregner: Æble, Appelsin, Agurk, Gulerod, Kartoffel og Banan. I 20 små eventyr kommer vennerne ud for lidt af hvert. Vi hører om, hvordan Fregnerne leger og møder nye venner. Vi hører om, hvad det bedste i verden er, men også om når det går dem dårligt - fx den dag Ravn kom forbi og var i dårligt humør.

En bog fyldt med søde, hjertevarme og sjove fortællinger. Sproget er let, legende og letforståeligt. Illustrationerne er med til at vise, hvordan Fregnerne ser ud, og er holdt i en streg, der minder om børnetegninger.

Kan minde lidt i udtryk om Min mormor og skovkrokodillenKylles kage af Anne Bredahl eller Kylles kage af Tove Krebs LangeKan minde lidt i udtryk om Min mormor og skovkrokodillen af Anne Bredahl eller af Tove Krebs Lange.


Weekendavisen

d. 8. jan. 2016

af

af

Damian Arguimbau

d. 8. jan. 2016