Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Freja og Sofia - cykeltyven


Beskrivelse


Krimi. Sofia og Freja alene hjemme. Pludselig hører de støj i haven, og de ser en skygge af en mand ved garagen. Er det en cykeltyv?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2017

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 7. apr. 2017

Da mors bil kører ind ad Nygade, ser Freja og Sofia, at en bil er i brand. Nogle mænd er ved at slukke ilden. Hvem har mon sat ild til Olsens bil? I "Cykeltyven" er Sofia og Freja alene hjemme. Pludselig hører de støj i haven, og de ser en mand, der stjæler Sofias cykel. To små letlæselige krimier til alle fra 8 år, lix 6, der elsker et lille gys.

I serien "Mini-Krimi" er her 3. og 4. bog om Freja og Sofia. I "Bilbranden" ser pigerne, at der er ild i Olsens bil. Gad vide, hvem der har sat ild til bilen? Sofia og hendes far møder senere Olsen. Mon politiet har fanget forbryderen? I "Cykeltyven" er de to piger alene hjemme. De hygger sig, indtil de hører støj fra garagen. Pludselig ser de en skygge af en mand. Manden hugger Sofias cykel, og pludselig er der én, der tager i håndtaget ved hoveddøren. De gemmer sig på 1. sal, hvor de låser sig inde.

Illustrationerne fylder hele opslag, hvor den letlæste tekst er sat i små afsnit. Forsiderne viser episoder fra bøgernes spændende indhold. Tegninger i mørke og dunkle farver gør, at den uhyggelige stemning i bøgerne bliver fastholdt. Historierne er velskrevne, og de fanger læseren, fordi forfatteren formår at skabe en god historie med en uhyggelig stemning.

Tidligere titler om pigerne er: Freja og Sofia - bankrøverneFreja og Sofia - den glemte soldat og Freja og Sofia - den glemte soldatTidligere titler om pigerne er: Freja og Sofia - bankrøverne og .