Bøger / skønlitteratur / krimi

Frelseren


Beskrivelse


Krimi. En ung pige voldtages på en sommerlejr. Tolv år senere likvideres en soldat i Frelsens Hær midt i Oslo. Vicekriminalkommissær Harry Hole indleder en eftersøgning for at finde frem til den navnløse lejemorder.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2006

af

af

Beth Høst

d. 10. maj 2006

Nesbø er stadig ualmindeligt velskrivende, det er en af de sjældne fornøjelser at opleve en krimiintrige med mange handlingselementer blive håndteret så ubesværet, læseværdigt og med spændingsniveauet aldeles usvækket. Vi er nu nået til 6. historie om vicekriminalkommissær Harry Hole. Han lyder umiddelbart som en kliche: problemer med kvinder, problemer med spiritus, problemer med chefen men med en fantastisk evne til at opklare og gennemskue. Han er dog troværdig og velfungerende som romanfigur. Nærværende historie har vigtige tråde til den forrige Marekors, 2005 hvor Harry afdækkede en korruptionsskandale indenfor politiets egne rækker, samtidig med at han var stærkt på vej nedad. I denne er Harry nybagt AA-medlem, lidt mere positiv overfor det modsatte køn, har en ny chef og en ny sag. Denne gang er Oslo med decembers lave frostgrader igen en fremragende kulisse, baggrunden et likvideringsagtigt (leje?)mord på en soldat i Frelsens Hær, men det er også nogle alvorlige traumer medbragt fra krigen i Serbien. Nesbø udgav sammen med en anden journalist i 1999 en interviewbog om krigen på Balkan og Norges rolle, så han har sin research på plads, samtidig med at han må have sat sig grundigt ind i Frelsens Hærs univers. God bog til alle fans af "den skandinaviske krimi".


litteratursiden.dk

d. 17. juli 2006

af

af

Susanne Bogh

d. 17. juli 2006

Min mor lærte mig at passe på de religiøse drenge - hun blev nemlig nær voldtaget af præstens søn til konfirmationsforberedelserne! Den læresætning kommer mig igen i hu med "Frelseren". Romanen starte...


Jyllands-posten

d. 25. maj 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. maj 2006


Berlingske tidende

d. 30. maj 2006

af

af

Ide Hejlskov

d. 30. maj 2006


Politiken

d. 27. maj 2006

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 27. maj 2006


Information

d. 27. maj 2006

af

af

Mette Højbjerg

d. 27. maj 2006