Bøger / skønlitteratur / krimi

Fremmed gæst


Beskrivelse


Krimi. På det idylliske Gotland bliver en lille familie udsat for ubehageligheder. Men hvem vil familien ondt, hvorfor, og kan kriminalkommissæren Fredrik Broman komme til bunds i sagen, før noget grusomt sker?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2012

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 2. maj 2012

Læsere af nordiske krimier er den primære målgruppe, og Fremmed gæst hører bestemt til blandt de bedste inden for en genre, som efterhånden tæller et utal af værker.

Nord for Gotland ligger øen Fårö. Her bor fotografen Henrik sammen med sin kone og to børn. Når familien er på ferie lejer de deres hus ud til turister, men da de kommer hjem, møder der dem noget ubehageligt: Nogen har lagt en lort i børnenes legetøj og personlige fotografier er forsvundet. Politiet inddrages i sagen, men kan kriminalkommissær Fredrik Broman komme til bunds i sagen, før noget sker, som ikke må ske? Forfatteren formår at skabe en intens og ubehagelig stemning. Personerne er velbeskrevne, og uhyggen kommer snigende ind på læseren. Hvem er det, der vil familien ondt og hvorfor? Plottet adskiller sig fra mange krimier ved, at det først er halvvejs inde i romanen, at der sker noget brutalt, som så får den klassiske efterforskning til at køre. Der leges fint med læsernes forventninger og genrekonventionerne, og samtidig kommer man til at holde af hovedpersonerne.

Fremmed gæst er det femte bind i serien om Fredrik Broman, hvoraf det kun er Blod, der hidtil er oversat til dansk. Bogen kan dog stadig sagtens læses som et enkeltstående værk. Mari Jungstedts krimier fx Den du ikke ser foregår ligeledes på Gotland, som egner sig godt som "krimikulisse".

Velskrevet og spændende krimi, som formår både at overraske og underholde, mens forfatteren leger med genrens fasttømrede konventioner.


Berlingske tidende

d. 8. sep. 2012

af

af

Merete Reinholdt

d. 8. sep. 2012


Weekendavisen

d. 16. maj 2012

af

af

Ina Kjøgx Pedersen

d. 16. maj 2012