Bøger / skønlitteratur / noveller

Fremmed stjerne


Beskrivelse


27 science fiction noveller med klassiske temaer som besøg fra aliens og tidsrejser. Men i antologien er også plads til satire, surrealisme og undertrykkende diktaturer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 5. sep. 2012

Guf for de allerede dedikerede læsere af science fiction, men kan også formidles som en appetitvækker til genren i bekvem tilgængelig novelleform.

Sjette del af en serien Lige under overfladen, hvor foreningen Science Fiction Cirklen præsenter nye danske science fiction forfattere. I antologien, der består af 27 noveller, er der absolut ingen grænser for fantasien. Der er klassiske sf-temaer som besøg fra aliens, tidsrejser og alternative virkeligheder, men også diktaturer, mutanter og surrealistiske ingredienser. Og et digt, hvor Oliver Ruby spørger og svarer: "Hvis dette var science fiction/ så ville jeg ikke dø." Mere traditionel, men absolut vellykket er fx novellen "Fremmed stjerne", der giver antologien titel, og som er skrevet af Michael Kamp. Heri får menneskeheden den besked vi mere eller mindre venter på. At vi ikke er alene i universet. Men besøget fra rummet går ikke helt som mennesket ønsker sig. Således ender novellen tankevækkende: "Vi var ikke alene i universet. De havde været her og set os. Og vi var blevet valgt fra." Til det kan man vel bare, alt efter temperament, udstøde et skuffet eller lettet suk, eller lade et enkelt "fuck" eller "shit" behørigt have sin plads.

Oplagt at sammenligne med fx Den nye koloni, der er fra 2011 og femte del af samme serien Lige under overfladen.

Underholdende novelleantologi, der har dedikerede læsere på de fleste biblioteker, men som fortjener aktiv formidling.


Litteratursiden.dk [online]

d. 16. nov. 2012

af

af

Jette Holst

d. 16. nov. 2012


Himmelskibet

Nr. 34 (2012)

af

af

Thomas Winther

Nr. 34 (2012)


Proxima

Nr. 97 (2012)

af

af

Knud Larn

Nr. 97 (2012)Informationer og udgaver