Bøger / faglitteratur / lærebøger

Fremmedsprogsdidaktik : mellem fag og didaktik


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2017

af

af

Boy Olesen

d. 18. dec. 2017

For lærerstuderende og lærere i grundskolen som underviser i fremmedsprog, er her en række konkrete og let genkendelige problemstillinger fra dagligdagens sprogundervisning, hvor det er fagdidaktikkens strømninger, der er i fokus.

Hvert kapitel tager udgangspunkt i en case fra en konkret undervisningssituation og afsluttes med nogle studiespørgsmål og med forslag til yderligere læsning. Bogens indhold handler bl.a. om den gode fremmedsprogslærer med udgangspunkt i relations-, klasseledelses- og fagdidaktikkompetence, om flersprogethedsdidaktik i fremmedsprogsundervisningen og hvordan det er vi lærer sprog? I et af kapitlerne får vi noget at vide om chunks som er et stillads for sproglig udvikling. Bogen indeholder ligeledes flere faktabokse der fx forklarer hvad essentialisme og karaktersitika ved chunks er.

En god bog for kommende og eksisterende fremmedsprogslærere. En velskrevet og veldisponeret bog, der er overskuelig og let at gå til. Bogen er særdeles relevant og rører ved grundskolens kerneområde: at sikre en god og lærerig undervisning. Bogen lægger op til refleksion og diskussion mellem skolens fagpersoner, til gavn for udviklingen af fremmedsprogsundervisningen i grundskolen.

Bogen kan relateres til Didaktisk refleksion, der dog ikke specifikt tager udgangspunkt i fremmedsprogene.