Bøger / faglitteratur

Fremtiden er feminin : 7 spilleregler i det 21. århundredes lederskab


Beskrivelse


En afgørende nøgle til fremtidig vækst, både for virksomheder og for individer af begge køn, er at integrere den feminine kraft på lige fod med den maskuline. Det gamle paradigme havde vægten på profit og stabilitet, det nye lægger vægt på begreber som samskabelse, trivsel og social kapital.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 21. okt. 2016

Den afgørende nøgle til fremtidig vækst er at bruge mere af den feminine kraft i ledelsen. Det 20. århundredes arbejdspladser var maskulint baserede - nu står en ændring for døren. For alle ledere, mænd som kvinder, samt andre fremtidsinteresserede.

Mændene kom først på arbejdsmarkedet, og det har været mandlige værdier, der har styret virksomhederne op gennem sidste århundrede. Men fremtiden er feminin, hvilket er nødvendigt, hvis verden skal i balance. Det gamle paradigme har vægten på profit og stabilitet, det nye lægger vægt på begreber som samskabelse, trivsel og social kapital. Feminine værdier vil få et forspring i fremtiden. I 1.del ser vi på, hvad det feminine er, dernæst afdækker forfatteren de feminine grundprincipper i ledelse fremover og gennemgår 7 spilleregler. Del 3 afdækker, hvad virksomhed, ledere, mænd og kvinder, samt samfundet kan gøre for at arbejde mod mere Yin i forhold til Yang. Kirsten Stendevad er frontløber indenfor ledelsesudvikling og har gennem mange år interesseret sig for den feminine model. Hun har undervist ledere og iværksættere både i USA og Danmark. Hun er uddannet cand.mag. og kundalini-yogainstruktør og har tidligere bl.a. skrevet Moderskab som karrierefordel.

Et superspændende, velunderbygget nyt bud på fremtidens lederskab og virksomheder.

Yvonne Due Billing skrev i 2005 Ledere under forandring?, der berører nogle af de samme emner. Stendevads er dog langt mere udbygget.