Bøger / faglitteratur / bibliografier

Fremtidens forstæder


Beskrivelse


Idékatalog der samler op på de forslag til bæredygtig omdannelse og fornyelse af de danske forstæder der fremkom i forbindelse med Realdanias plankonkurrencer i perioden 2011-2013 i 6 forskellige kommuner rundt om i landet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2013

af

af

Helle Winther Olsen

d. 10. juni 2013

Denne bog om fremtidens forstæder hjælper sig selv godt på vej med et iøjnefaldende format, lækkert layout og typografi og ikke mindst farvede sider. Og om føje år bor 9 ud af 10 af os i forstæderne, så man kan lige så godt gribe bogen og se, hvilke tanker og planer, arkitekterne gør sig og har om vores bosteder.

Seks kommuner (Furesø, Aalborg, Glostrup, Albertslund, Vejle og Nykøbing-Falster) har lagt krop til arkitektkonkurrencer om bæredygtig udvikling i fremtidens forstæder. Vinderne er for længst udpeget, men denne prægtige bog har form af et idekatalog, hvor en række kyndige folk gennemgår de i alt 29 forskellige projektforslag, trækker essenser frem og tematiserer dem. Bogen er derefter opdelt i kapitler om den tætte og integrerede forstad, om bosætning, den inkluderende forstad, bæredygtighed, grønne og blå forstæder, forstadserhvervet og forstadstrafik. De fleste projekter dukker op i alle kapitler, og trods den byplanfaglige og arkitektfaglige vinkel er de skitserede bud ideskabende for alle interesserede borgere, grundejere, miljøgrupper, investorer, lokalpolitikere m.fl.

Weirups personlige debatbog Forstadsland og de arkitektfaglige Forstadens bygningskultur 1945-89 og Hvem opfandt parcelhuskvarteret? giver andre kig over hækken for dem der vil dykke dybere i forstadsproblematikken.

Idekataloget bør være tilgængeligt som inspiration for borgerne i de deltagende kommuner og derudover på biblioteker, hvor begrebet forstad giver mening.


Politiken

d. 30. maj 2013

af

af

Karsten R.S. Ifversen

d. 30. maj 2013Informationer og udgaver