Bøger / faglitteratur

Fremtidens organisation : en illustreret vejledning til meningsfulde former for samarbejde


Beskrivelse


Introduktion i tekst og billeder til forfatterens hovedtanker i "Fremtidens organisation", der med afsæt i den amerikanske holistiske filosof Ken Wilbers teorier præsenterer en ny måde at organisere virksomheder på.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 29. juni 2015

Den måde vi organiserer os på arbejdsmæssigt følger samfundsparadigmet. Laloux præsenterer en alternativ forestilling om den arbejdsmæssige virkelighed, vi kan skabe og bogen vil med sit holistiske afsæt interessere bredere end blot i lederkredse.

Forfatteren arbejder som coach og rådgiver for ledere. Med afsæt i den amerikanske holistiske filosof Ken Wilbers teorier præsenterer han en ny måde at organisere virksomheder på. Indledningsvis gennemgår han udviklingen i vores måder at organisere os på, fra vi for næsten 50.000 år siden først formede samfund til i dag, hvor vi har forfinet en ledelsesform, som kan håndtere den komplekse virkelighed, som omgiver os på en måde, der nok giver vækst, men som også fremmer grådighed og medfører miljømæssige belastninger. En pointe er, at der allerede er virksomheder og organisationer, der er flyttet ind i en ny verden, hvor selvledelse og ansvar for verden er hverdagen, og en stor del af bogen er helliget beskrivelser af hvordan de konkret håndterer deres nye indsigt.

Laloux skriver nemt og ligefremt, og hans argumentation virker solid. Trods det grænsespirituelle udgangspunkt formår han at gøre stoffet relevant i en ledelsesmæssig kontekst, og bogen tegner et sandsynligt billede af en fremtidig måde at organisere arbejde på.

Wilbers egen Teorien der forklarer det hele giver et mere alment overblik over teorigrundlaget.


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2018

af

af

Morten Brynildsen

d. 15. jan. 2018

Fremtidens virksomhed har ingen chef. Denne dristige tanke underbygges af eksempler fra virkelighedens verden i Frederic Laloux' banebrydende bog om selvledelse i organisationer. For medarbejdere, chefer og ikke mindst virksomhedsejere, der er nysgerrige på fremtidens ledelsesform.

Den måde, vi i dag leder organisationer, står på kanten af et paradigmeskift mod en enklere styreform. Det er Laloux ́pointe i denne illustrerede og forkortede udgave af Fremtidens organisation. Den enklere styreform hedder selvledelse. Gennem research og analyse af et halvt dusin virksomheder, der benytter sig af selvledelse, påviser Laloux, hvordan man her har reduceret mistrivsel, fejldisponeringer, produktionstab, stress og konflikter. Forudsætningen er en ekstremt flad organisationskultur, hvor den enkelte i høj grad udøver handlekraft, ansvar og har tillid til kollegaers faglighed.

Det er revolutionerende at se selvledelse fungere i praksis, fx i en organisation på 9000 medarbejdere uden én eneste chef. Meget inspirerende - og for nogle provokerende - måde at tænke organisering af arbejde, deling af goder etc.

Ift. forlægget Fremtidens organisationUnboss er denne grafiske og forkortede udgave meget nem at gå til. Andre inspirationskilder, der udfordrer ledelseskonventioner findes i Unboss og Conscious Capitalism-bevægelsenIft. forlægget Fremtidens organisation er denne grafiske og forkortede udgave meget nem at gå til. Andre inspirationskilder, der udfordrer ledelseskonventioner findes i og Conscious Capitalism-bevægelsen.


Børsen

d. 26. juni 2015

af

af

Henrik Ørholst

d. 26. juni 2015


Nyt aspekt

Årg. 47, nr. 3 (2015)

af

af

Bo Heimann

Årg. 47, nr. 3 (2015)