Bøger / skønlitteratur / roman

Fremtids håb : de første år


Beskrivelse


I sommeren 1957 forøges husstanden på The Keep i Sydengland med familieoverhovedet Fredericas tre børnebørn, som brutalt og traumatisk har mistet forældre og storebror i Kenya. Romanen skildrer familiens liv de følgende tretten år.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2001

af

af

Anny Skov Madsen

d. 17. dec. 2001

Selv om historien begynder barsk, er der lagt op til en rigtig hyggelig engelsk familieroman i flere dele i stil med Binchy og Pilcher. Familiens overhoved er den ca. 60-årige Freddy Chadwick. Hendes mand døde i første verdenskrig og den ene af tvillingesønnerne i anden verdenskrig. Den anden tvillingesøn, svigerdatteren og et af deres fire børn er blevet dræbt af indfødte i Afrika. De øvrige tre søskende på 11, 5 og 2 år skal nu hjem og bo hos bedstemoderen i hendes herskabelige hjem i Sydengland. Børnene er naturligvis traumatiserede af den uhyggelige begivenhed, men der er heldigvis gode økonomiske forhold og trofaste tjenestefolk på "The Keep", så børnene vokser op under trygge rammer. Der er masser af kærlighed, omsorg og samtaler om personlige relationer. Konflikterne løses roligt og fornuftigt af bedstemoderen, der også styrer pengene. Man er i pænt selskab med familien Chadwick, næsten for poleret og forudsigeligt efter min smag. Men mange læsere vil elske de idylliske og stabile forhold på herresædet. Den ikke særligt tidstypiske historie foregår mellem 1957-70. Af samme forfatter findes også på dansk den underholdende Huset på heden (2001).


litteratursiden.dk

d. 24. juni 2002

af

d. 24. juni 2002

Første del af Chadwick-trilogien starter i 1957, da tre forældreløse børn står af toget i Devon, England, for at blive afhentet af deres farmor, der nu skal opfostre dem efter drabene på forældrene og...