Bøger / faglitteratur / øvelser

Fri af angst : en forældrehåndbog


Beskrivelse


Fri af angst er skrevet som en støtte til dig, der har et ængsteligt barn. Den beskriver angstens forskellige udtryk og viser, hvordan du kan hjælpe dit barn fri af en overdreven angst. Bogen giver en håndsrækning til forældre og andre voksne omkring det ængstelige barn. I let tilgængelig form giver den gode råd i forhold til at forebygge angst og give barnet mere mod. Forfatterne beskriver de grundlæggende principper for kognitiv adfærdsterapi trin for trin, så forældre, der haret barn i behandling, forstår, hvad barnet skal lære, og kan støtte det i de øvelser, det får med hjem mellem terapisessionerne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 7. dec. 2017

Selvhjælpsbog med råd og støtte til forældre, til ængstelige eller angste børn.

Forfatterne, psykologer med erfaring i behandling af børn i Center for Angst, redegør for symptomer på angst og ængstelse hos små og større børn med eksempler fra dagligdagen. Dernæst gennemgår de principper for forebyggelse af angst og ængstelighed hos børn. Det handler om at finde en balance mellem overbeskyttelse og støtte til selvstændighed. Denne del er ligeledes med dagligdags eksempler, med råd til forældreadfærd overfor barnet, og med tommelfinger-regler til vurdering af den behandling barnet eventuelt får tilbudt. Det vil ofte være kognitiv adfærdsterapi, og de redegør her for teknikkerne i denne terapiform trin for trin, med øvelser for forældrene.

En velkommen bog baseret på evidensbaseret forskning og forfatternes erfaring for det, der virker. Den har gode råd til at støtte ængstelige og angste børn til mere selvstændighed i svære situationer, og ikke mindst gode råd til forældrene om, hvordan de selv kan ændre deres adfærd i samtaler og handlinger i forhold til barnet, hvad enten det er i terapi eller ej.

Forfatterne har bidraget til Angst hos børnBørn og angstHjælp dit ængstelige barn, en håndbog for professionelle. Børn og angst gennemgår et adfærdsterapeutisk forløb med beretninger fra familier med angste børn. Hjælp dit ængstelige barn giver vejledning til forældre med øvelser til børn i håndtering af deres angstForfatterne har bidraget til Angst hos børn, en håndbog for professionelle. gennemgår et adfærdsterapeutisk forløb med beretninger fra familier med angste børn. Hjælp dit ængstelige barn giver vejledning til forældre med øvelser til børn i håndtering af deres angstForfatterne har bidraget til Angst hos børn, en håndbog for professionelle. Børn og angst gennemgår et adfærdsterapeutisk forløb med beretninger fra familier med angste børn. giver vejledning til forældre med øvelser til børn i håndtering af deres angst.