Bøger / faglitteratur / øvelser

Fri af stress med yoga : få ro og balance i dit liv


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2016

af

af

Conni Boll Christensen

d. 24. feb. 2016

Det er bevist, at yoga virker mod stress, så alle, der ønsker mere ro og balance i deres liv ved at udføre yogaøvelser, kan få glæde af Louise Bruuns nye bog.

Louise Bruun har skrevet flere bøger om kost, livsstil og træning og er uddannet med speciale i vinyasa-yoga. Hun hjælper bl.a. stressramte til at opnå større harmoni gennem brug af yoga. Stress kan være arbejdsrelateret, men kan også være en ubalance i kroppen fremkaldt af dårlig kost, for mange usunde stimulanser, langvarig sygdom, søvnløshed eller bekymringer. Efter en række faktuelle oplysninger om stress og stresssymptomer følger nogle grundlæggende åndedræts- og opvarmningsøvelser. Dernæst godt 70 øvelser inddelt i afsnittene Søvn, Fordøjelse, Energi, Koncentration og fokus, Den stærke ryg og den smukke holdning samt Hormoner og humør. Alle afsnit indeholder lidt generelt om emnet, gode kostråd samt fotos og trin for trin anvisninger af øvelserne.

Indbydende bog med gode illustrationer og vejledninger. Nogle af øvelserne kræver træning og smidighed for korrekt udførelse, mens andre kan udføres af nybegyndere.

Om vinyasa-yoga findes også fx Yoga - et kvarter om dagen for en glad krop og et stærkt sind.