Bøger / faglitteratur

Fri mig for flere hedeture


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2012

af

af

Lis Pedersen

d. 2. aug. 2012

Bogen henvender sig til kvinder, som lider under hedeture, og som er parate til at tage diverse kosttilskud og måske lægge madvaner om.

Wollesen har tidligere været medforfatter på Slank og rask : har du diabetes eller vil du undgå at få det? og har selv udgivet Sund på halvvejen : energi til hele livet, 2011. Hun er læge og rådgiver bl.a. firmaer om kosttilskud. Bogen begynder med en kortlægning af overgangsalderen og de symptomer, der kan være. Herefter handler bogen om at få det bedre i overgangsalderen. Skal man have hormonbehandlinger, hvilke kosttilskud, hvad bør man spise og undgå. Motion er vigtigt, og her er også en plan for ændring af livsstilen, så det går lettere. Endelig er der et kapitel om tiden efter overgangsalderen og mænds overgangsalder. Til sidst er der register og litteraturliste. Kosttilskud er meget vigtige, og det er vigtigt, at man får de rigtige i rigtige mængder. Sproget er omhyggeligt, der er rigtig megen tekst.

Der er mange bøger om overgangsalderen, i 2011 udkom Hormoner i balance, i 2010 Kvindevisdom : overgangsalder - ikke et tab, men en mulighed, Den sorte bog om blødningsforstyrrelser og kilometerlange svedeture og Hedeturen - rejsen til et andet sted : en brugsbog om overgangsalderen. Årene før er der også kommet en del bøger. Emnet har stor efterspørgsel, og denne vil givet blive brugt på samme niveau.

En relevant bog om overgangsalderen til de mange kvinder, der i forvejen har interesse i kosttilskud og sund kost.