Bøger / faglitteratur / øvelser

Fri til at elske - fri til at heale : lær at heale din krop ved at heale dine følelser


Beskrivelse


Med udgangspunkt i både vestlig og ajurvedisk medicin vejledes i at identificere og frigøre sine negative overbevisninger og psykiske traumer for derigennem at kunne helbrede sig selv for en række psykiske og fysiske sygdomme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2011

af

af

Jette Landberg

d. 20. okt. 2011

For alle der ønsker at arbejde med psykiske problemer og psykisk betingede fysiske problemer, der stammer fra ubearbejdede traumer fx fra barndommen.

Den grundlæggende tanke i bogen er, at det er altafgørende for healing af krop og sjæl, at man anerkender de sjælelige sår og traumer, som man har fået i livet, at man tager dem frem i lyset og forliger sig med dem. Ved hjælp af et skema kan man afklare sin selvopfattelse, og dernæst arbejde på at forbedre den bl.a. gennem ayurveda, der er et gammelt indisk medicinsk system, hjerteåbnende yoga-øvelser, åndedrætsterapi og meditation. Disse metoder skal supplere arbejdet med sindet og selvopfattelsen. Bogen en blanding af cases, der illustrerer metoderne, og et konkret forløb man kan følge i arbejdet med følelsesmæssig healing. David Simon er læge med en holistisk sundhedsopfattelse, han er ligeledes pioner indenfor mind-body medicin og har sammen med Deepak Chopra dannet Chopra Centret.

Især Debbie Ford har beskæftiget sig med at få traumerne frem, bl.a. i Kast lys over skyggen, 2007 og Din historie, din styrke, 2003. Bogen her kombinerer dette arbejde med østens healing. Deepak Chopra har også beskæftiget sig med healing og den indiske vinkel i sine bøger, her får vi en blanding af vestlig medicin og østens filosofi.

En fin blanding af vestlig medicin og åndelig healing udmøntet i en ret konkret vejledning. Vil tiltale mange men kræver eventuelt støtte fra en behandler, hvis man skal gennemføre et forløb.