Bøger / faglitteratur / udstillingskataloger

Frida Kahlo : et liv i kunsten


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Om den mexicanske maler Frida Kahlo (1907-1953) med særlig fokus på hendes selviscenesættelse, -fremstilling og -portrætter og grænsen mellem værk og biografi.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2014

af

af

Sanne Caft

d. 10. jan. 2014

Frida Kahlo er en af den slags kunstnere, som selv ikke kunstinteresserede kender, måske uden at vide at det er hende. Hendes mange selvportrætter er gengivet på alt fra plakater til kaffekrus. Markante med hendes sammenvoksede, sorte bryn, dunede overlæbe, rødmalede mund og intense blik. Dette er et udstillingskatalog, der går i dybden med Kahlos kunst og er derfor primært af interesse for de kunstinteresserede. Det biografiske stof er ikke vægtet lige så højt, hvorfor de, der vil læse om hendes liv med kunstneren Diego Rivera, må gå andetsteds hen.

Velformidlende artikler på højt niveau og et smukt billedmateriale er grundstenen i denne bog, der vinkler og uddyber Kahlos selviscenesættelse, -fremstilling og -portrætter og grænsen mellem værk og biografi. Teksterne er velskrevne og videnskabelige med noter i margenen og kan virke svær for den forudsætningsløse læser.

Frida Kahlo er behandlet i mange værker, og på dansk findes senest Hayden Herreras Frida Kahlo malerierne, 2002, Andrea Kettenmann Frida Kahlo 1907-1954 lidelse og lidenskab, 2001 og mest omfangsrig Herreras Frida : en biografi om Frida Kahlo på 442 sider og senest udkommet 1995.

Indbydende kunstkatalog om den mexicanske kvindelige kunstner Frida Kahlo, udkommet i forbindelse med Arkens udstilling. Informativ, fagligt velfunderet og velillustreret lægger den vægt på selviscenesættelsen. Til biblioteker med en god kunstsamling. Fængende forside med forfatterens arketypiske selvportræt.