Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Frihed fra himlen


Beskrivelse


Globetrotter og tryllekunstner Jesper Grønkjærs (f. 1971) rejsebeskrivelse fra Nordkorea, hvor han kun får det at se som Nordkorea ønsker at han skal se. Efter hjemkomsten rejste Jesper af flere omgange til Sydkorea for at tale med afhoppere, som kan berette om de undertrykkende og hårde vilkår befolkningen lever under i Nordkorea.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2019

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 25. apr. 2019

Spændende kobling af historie og rejselitteratur som giver et unikt indblik ind i det lukkede Nordkorea. For historisk interesserede og for alle med interesse i Nord- og Sydkorea samt politiske konflikter.

Som medlem af "Eventyrernes Klub" drager Jesper Grønkjær på ekspeditioner til klodens fjerneste afkroge. Men ikke blot som almindelig rejsende. Hans fokus er at få kontakt med mennesker i nogle af verdens mest lukkede miljøer. Dette gør han ved hjælp af tryllekunst. Denne gang går rejsen til Nordkorea i selskab med en kammerat. Det går dog hurtigt op for de to, at i Nordkorea får man kun det at se, som Nordkorea ønsker at du skal se. De er døgnet rundt passet op af to vagter, de bor og spiser alene på hotellerne og de må ikke opsøge de lokale. Efter hjemkomsten rejste Jesper af flere omgange til Sydkorea for at tale med afhoppere, som kan berette om de undertrykkende og hårde vilkår befolkningen lever under i Nordkorea og som regimet gør alt for at skjule for omverdenen.

Virkelig interessant kobling af rejselitteratur og historiebog. Forfatteren formår at gøre Nordkoreas historie vedkommende og tilgængelig og koblet med historierne fra afhopperne får man både et indblik i nordkoreanernes syn på tilværelsen og vores syn på dem.

Jeg vil gerne klippes ligesom Kim Jong UnPigen med de syv navne er også en blanding af rejsefortælling og historisk fakta om Nordkorea. I Pigen med de syv navne beretter Hyeonseo Lee om sin flugt fra NordkoreaJeg vil gerne klippes ligesom Kim Jong Un er også en blanding af rejsefortælling og historisk fakta om Nordkorea. I beretter Hyeonseo Lee om sin flugt fra Nordkorea.


litteratursiden.dk

d. 30. juli 2019

af

af

Jette S. F. Holst

d. 30. juli 2019

Rystende, spændende og tankevækkende beretning om et land, der på alle måder er meget langt fra Danmark. En meget nuanceret og anbefalelsesværdig bog. Nordkorea er nok verdens mest lukkede land. Meget...


Kristeligt dagblad

d. 24. juni 2019

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 24. juni 2019


Weekendavisen

d. 16. maj 2019

af

af

Markus Bernsen

d. 16. maj 2019