Bøger / skønlitteratur / roman

Frihed


Beskrivelse


Amerikansk epos om den en gang så perfekte, men nu stærkt samspilsramte Berglund familie, hvis personlige historie væves tæt ind i historien om det amerikanske samfund i de dramatiske år efter 11. september.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2011

af

af

Helle Winther Olsen

d. 29. mar. 2011

Fremragende anmeldelser har den fået, denne murstensroman om familien Berglund der foregår i USA i 00'erne og er tildelt prædikatet litterært mesterværk. Det er ikke enhver familieromanlæser forundt at læse og fordybe sig i romanen: den skal formidles til den analytiske læser med flair for reflekterende bøger.

Familien Berglund er på overfladen cool og en slags first-movers i forstadskvarteret i St. Paul, Minnesota, men i virkeligheden fungerer den ikke ret godt med hinanden. Overklassepigen og sportsstjernen Patty giftede sig med miljøforkæmperen Walter - for at kunne være tættere på Walters ven rockmusikeren Richard. Børnene Joey og Jessica kæmper både med henholdsvis alt for omklamrende og manglende opmærksomhed og gør hvad de kan for at frigøre sig fra forældrene. Romanen følger de fire familiemedlemmer og deres søgen efter politisk, økonomisk, personlig frihed - på baggrund af den politiske scene i USA efter 11.september med terrorbekæmpelse, Bush, Irak-krig m.m. - En i alle måder stor samtids- og samfundskritisk roman, knivskarpt sprog, og rig på analytiske detaljer. I starten overvældende kølig og ubarmhjertigt registrerende stil, men så fanger læsningen også hjertet.

Læs også Franzens Korrektioner, 2002, og forfattere som DeLillo, J.S.Foer, Paul Auster.

Dette kommende hovedværk i moderne amerikansk litteratur vil og skal også have mange danske læsere. Det er en suveræn familiesaga der ikke kan læses på automatpilot, men som beriger den læser der kan fordybe sig.


litteratursiden.dk

d. 8. apr. 2011

af

af

Anny Skov Madsen

d. 8. apr. 2011

Så bliver det ikke bedre - en mageløs roman, der debatterer frihed og tidens store spørgsmål set ud fra familien Berglunds skæbnespor. Den er skrevet med humor og indsigt, så der trods fald er håb. De...


Jyllands-posten

d. 8. apr. 2011

af

af

Niels Lillelund

d. 8. apr. 2011


Kristeligt dagblad

d. 8. apr. 2011

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 8. apr. 2011


Weekendavisen

d. 8. apr. 2011

af

af

Leonora Christina Skov

d. 8. apr. 2011


Standart

Årg. 25, nr. 2 (2011)

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 25, nr. 2 (2011)