Bøger / skønlitteratur / roman

Friheden : kriminalroman


Beskrivelse


Sam Berger er ikke længere ved politiet i Stockholm, hans private sikkerhedsfirma halter, og hans gravide kæreste Molly Blom har forladt ham. Da han får til opgave at finde en kidnappet kvinde, udvikler alt sig eksplosivt.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2020

af

af

Lone Krøgh

d. 19. feb. 2020

Sam Berger har på alle måder nået bunden, da han bliver involveret i en kidnapningssag. Tingene udvikler sig eksplosivt voldsomt, og læsere af intelligente krimier og actionfyldte spændingsromaner vil sidde som på nåle.

Fjerde bind i serien om Berger & Blom. Sam Berger er nedsunket i tristesse efter at være blevet fyret fra kriminalpolitiet i Stockholm, halvhjertet at have forsøgt sig som privat efterforsker og efter at være blevet forladt af sin gravide kæreste Molly Blom. En terapeut giver ham livsmodet tilbage, og da en af terapeutens klienter bliver kidnappet og Sam hyret til at finde hende, tager hans liv en dramatisk ændring. Pludselig er han oppe mod stærke kræfter, store penge og afstumpede russiske bagmænd. Molly dukker op igen og er på Sams side, men hvem kan de stole på i en sag, som bare bliver større og større?.

At Arne Dahl befinder sig i krimiens superliga, er ubestrideligt. Også denne gang leverer han en velskrevet, kompleks og åndeløst spændende krimi, der i kraft af komposition og plot konstant driver læseren fremad i et jerngreb. Men det er ikke hans bedste bog. Det, der begynder som en intelligent krimi fra øverste hylde, udvikler sig til en meget voldsom og måske også urealistisk spændingsroman, der i nordisk sammenhæng er ved at køre af sporet i effektjageri.

Ud over Arne Dahls egne serier om A-gruppen og især Opcop er en oplagt sammenligning Lars Kepler, fx Lazarus.


litteratursiden.dk

d. 6. mar. 2020

af

af

Arne Larsen

d. 6. mar. 2020

Berger og Blom er tilbage for fulde omdrejninger. Fjerde del af den fabelagtige svenske krimiforfatters serie bekræfter til fulde, at han tilhører den absolutte elite indenfor spændingsgenren. Arne Da...


Berlingske tidende

d. 21. mar. 2020

af

af

Merete Reinholdt

d. 21. mar. 2020


Politiken

d. 7. apr. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 7. apr. 2020


Jyllands-posten

d. 17. apr. 2020

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. apr. 2020