Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Frikvarter - limfælden


Beskrivelse


Når man keder sig, kan man godt få lyst til at drille. Og hvis der er noget, som kan bruges til at drille med, så er det en bøtte lim - rigtig stærk lim.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2018

af

af

Jesper Holtoug

d. 14. mar. 2018

Bobo og Sai keder sig lidt i skolen. De finder en bøtte med lim og får en sjov idé til, hvordan de kan drille. Især for 6-7-årige.

Bogen hører til serien "Læs Løs" på niveau 4, som er for dem, der læser nogenlunde sikkert. Historien handler om to ganske almindelige drenge, som keder sig lidt og får lyst til at lave ballade. Det gør de så, og kommer til sidst til at betale for det, de har gjort. Sværhedsgraden er lix 7.

Sød, dagligdags historie om to lidt frække drenge, der lige skal se, hvad der sker, når man smører lim ud på sjove steder. Selvfølgelig bliver de nappet til sidst og får deres retfærdige - og ikke alt for alvorlige - straf. Forfatteren har selv illustreret, og tegningerne tilføjer bestemt krudt og karakter til historien.

Der findes andre sjove bøger om frække drenge, som laver ballade. I nogenlunde samme sværhedsgrad og til selvlæsning er der for eksempel Marie Duedahls Riko får parykRune Stærk og Kim Dalsgårds Rune Stærk. Til højtlæsning om frække drengestreger kan anbefales Simon Francescas "Rædsomme Rune-bøgerne"Der findes andre sjove bøger om frække drenge, som laver ballade. I nogenlunde samme sværhedsgrad og til selvlæsning er der for eksempel Marie Duedahls Riko får paryk og Kim Dalsgårds . Til højtlæsning om frække drengestreger kan anbefales Simon Francescas "Rædsomme Rune-bøgerne".