Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Friluftsliv : fra drøm til virkelighed


Beskrivelse


Om bl.a. udstyr, planlægning, fjeldvandring, vildmarksliv, lejrliv, orientering og kommunikation.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 7. okt. 2015

En bog fyldt med inspiration og praktiske tips om, hvordan man får gode oplevelser i naturen. For alle, der holder af friluftsliv, det være sig vandrere, kano- og kajakroere, klatrere, jægere, skiløbere m.m. For både nybegyndere og mere erfarne.

Hovedforfatter er Jens Bursell, som har skrevet flere bøger om fiskeri og friluftsliv. Emnet friluftsliv bliver dækket bredt, der er afsnit om forberedelse og planlægning af turen, valg af udstyr og beklædning og rutevalg. Derefter følger afsnit om den praktiske gennemførsel med emner som fx GPS, kort og kompas og sikkerhed. I 3. del fokuseres på lejrlivet, madlavning over bål, og tips om hvordan man finder mad i naturen. Bogen afsluttes med et kapitel om at give glæden ved friluftsliv videre, til familien, som frivillig eller som professionel turvejleder. Bogen er fyldt med fotos, som uddyber teksten.

En ualmindelig indbydende og instruktiv bog, som vil kunne bruges af alle, som holder af at være i og bruge naturen. Billederne er både instruktive og stemningsfyldte og de giver stor lyst til at komme ud i naturen, om det er i den nærliggende skov eller på en planlagt kajak-,ski- eller vandretur.

Bogen er en revideret og udvidet udgave af FriluftslivUnger & udelivHavkajak fra 2002. Unger & udeliv henvender sig til familier med børn, og om de enkelte områder findes fx HavkajakBogen er en revideret og udvidet udgave af Friluftsliv fra 2002. henvender sig til familier med børn, og om de enkelte områder findes fx HavkajakBogen er en revideret og udvidet udgave af Friluftsliv fra 2002. Unger & udeliv henvender sig til familier med børn, og om de enkelte områder findes fx .


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2002

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 26. aug. 2002

Her er bogen til de mange der holder af friluftslivet: fjeldvandrere, folk, der tager på kanoture, skiture, cykelture, jægere, svampeplukkere m.v. Udgangspunktet er, at friluftsliv ikke nødvendigvis skal handle om de helt ekstreme oplevelser, men at man sagtens kan opleve eventyret overalt, også i den danske natur, og at den personlige oplevelse ikke nødvendigvis hænger sammen med graden af fare. Men uanset, hvad man laver er det altid en god ting at være forberedt, og det kan man blive med denne inspirerende og udstyrsmæssigt flotte bog. Bogen henvender sig både til begynderen og den mere erfarne. Inden turen starter er planlægningen vigtig, og dertil hører valg af udstyr. Der er et afsnit om orientering ved hjælp af kort og kompas og GPS-systemet. I afsnittet "Undervejs" fortælles om sikkerhed, de forskellige måder at transportere sig på og om lejrlivet, valg af lejrplads, madlavning o.l.. Endelig fortælles om at være på tur sammen, og hvad det kræver. Overlevelsesmanual, 2002 handler også om friluftsliv, men den lægger vægten på det ekstreme, mens Politikens visuelle håndbog for rygsækrejsende, 1996 har samme målgruppe som denne nye, men den har ikke nær så meget med - Bare det snart var ferietid igen….


Jæger

Årg. 24, nr. 12 (2015)

af

af

Steen Axel Hansen

Årg. 24, nr. 12 (2015)


Fisk & fri

2015 nr. 8

af

af

Chiel Robben

2015 nr. 8


Børn & unge

Årg. 33, nr. 37 (2002)

af

af

Tri

Årg. 33, nr. 37 (2002)