Bøger / faglitteratur

Frisættende ledelse : kunsten at integrere medarbejdere i ledelsesprocesser


Beskrivelse


Metoder til at eksperimentere med og opbygge frisættende ledelsespraksis og diskussion af hvordan begrebet er forbundet med fænomener som selvledelse, innovation, social kapital og styringstænkning. Suppleret med cases.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2011

af

af

Jette Landberg

d. 18. nov. 2011

For ledere og medarbejdere med interesse for ledelse, teambuilding og selvledelse, og for studerende og undervisere på relevante højere uddannelser.

Forfatterne mener, at den stærke, eneherskende leder ikke længere er en reel mulighed. Der er brug for et radikalt skift i ledelsestænkning, og her får vi input til denne forandringsproces, som ligefrem er et paradigmeskift. Vi skal væk fra "dem og os", og også ændre begrebet selvledelse til et fællesskab med lederen. Vi får metoder, cases og træningsprocesser. Først afdækkes begrebet frisættende ledelse og nogle metoder til at arbejde med det, dernæst undersøges selvledelse, og hvordan man kan ændre begrebet, så det passer til idéen om frisættende ledelse, og til slut får vi en koncentration af bogens tanker. De tre forfattere er hhv. cand.mag i samfundsfag, cand.psych og master i organisationspsykologi.

Om selvledelse er bl.a. udkommet Selvledelse og fællesskaber, 2010, men bogen her udvikler og ændrer begreberne. Alfred Josefsen har skrevet om et mere rummeligt ledelsesbegreb i Min passion for ledelse, 2011, der har fokus på medarbejdernes initiativer, men alligevel ikke er så gennemgribende en ændring af ledelsesbegrebet. Også titler som Vinderkultur, 2011, og Slip kreativiteten fri, 2011, peger på medarbejdernes initiativ, men er ikke så radikalt anderledes som denne.

Spændende tanker om et paradigmeskift indenfor ledelse og en ændring af begrebet selvledelse skrevet på et forholdsvis højt niveau.


Jyllands-posten

d. 29. jan. 2012

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 29. jan. 2012


Danske kommuner

Årg. 42, nr. 34 (2011)

af

af

Søren Thorup

Årg. 42, nr. 34 (2011)