Bøger / faglitteratur / billedværker

Fristaden Christiania
Christiana freetown (flere sprog)


Beskrivelse


Fotografisk billedværk der med korte billedtekster vises det kreative miljø på Christiania. Der vises folk i Pusherstreet, på områdemøder, i folkekøkkenet, på værkstederne og på spise- og musikstederne samt Christianitters historie om hvordan det er at leve i fristaden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 31. juli 2008

Flot dokumentation af det kreative miljø på Christiania. For besøgende og som inspiration til boligindretning, byplanlægning og alternativ livsform.

Sulaima Hind og Peter Fallesen er begge bosiddende på Christiania. De tager læseren i hånden og viser med smukke stemningsmættede farvebilleder og korte tekster rundt i det kreative miljø på Christiania. De viser mangfoldigheden der udfolder sig blandt børn og voksne og skæve eksistenser i Pusherstreet, på områdemøder, i folkekøkkenet, på værkstederne og på spise- og musikstederne. Og ind imellem bringer de portrætter af Christianitter, der fortæller deres historie og om hvordan det er at leve i fristaden. Forfatteren Erik Clausen har skrevet forordet.

Blandt de adskillige titler om Christiania ser Christiania : interiør, 2004 og Christianias lære, 2004 på fristadens fantasifulde boligindretning og arkitektur, ligeledes med flotte farvebilleder og med dansk og engelsk parallel tekst.

Det er solskinssiden af Christiania - en af Danmarks største turistattraktioner - der her bliver præsenteret i flotte farvebilleder og korte billedtekster. Kan nydes som fotobog og som introduktion til den kreative side af Christiania.