Bøger / faglitteratur / kostvejledninger

Frk. Skrumps nordiske middelhavskost : spis dig fra inflammation, hjerte-kar-sygdomme og overvægt


Beskrivelse


Indeholder 58 opskrifter og ugeplaner til ændring af livsstil, som langsomt øger kroppens sundhed, energiniveau og vægttab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2018

af

af

Maja Ellegaard-Petersen

d. 17. apr. 2018

Her er en videnskabeligt velfunderet og velskrevet bog til den seriøse læser, der ikke vil have en hurtig slankekur, men en ændring af livsstil, som langsomt øger kroppens sundhed, energiniveau og vægttab.

Første hovedafsnit forklarer, hvordan en kost bestående af de bedste råvarer fra henholdsvis middelhavsområdet og Norden, sørger for at opretholde kroppens balance af antioxidanter og frie radikaler, hvilket er nødvendigt for at begrænse kronisk inflammation og hermed træghed i både fedtforbrænding, immunforsvar og muskler. De to næste afsnit indeholder anvisninger på en gradvis ændring af kostvaner og motion i form af ugeplaner og opskrifter.

I bogens forord forklarer dr.med. Arne Astrup at bogen er en naturlig forlængelse af hans mangeårige forskning i kost og livsstilssygdomme. Afsnittene om nordisk middelhavskost og dennes gavnlige indvirkning på kroppens ubalancer er ganske rigtigt teoretisk velfunderede og samtidig letforståeligt formidlet. Opskrifterne er inspirerende med forklaringer på hvordan de forskellige ingredienser indvirker på kroppens sundhed, energi og vægt.

Det der virker indeholder ligeledes en kombination af flere kostretninger og har også fokus på nydelse, økologi og lokale råvarer. Dog tilbyder den 10 hurtigtvirkende slankekure til forskel fra denne bog, der anbefaler en langsom livsstilsændring.