Bøger / faglitteratur til børn


Beskrivelse


Om frøer, deres adfærd, udseende og levevis.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 27. okt. 2014

To spændende fagbøger om isbjørne og frøer, som børn mellem 6 og 8 år, der har knækket læsekoden, selv kan læse.

Bøgerne er en del af den helt nye serie "Fagfilur", som er skrevet til samme målgruppe som serien "Første fakta", men har en større typografi, indeholder mindre tekst og har et lidt lavere lix-tal. Bøgerne indeholder 9 opslag med en kort tekst sat i afsnit, som suppleres med et billede eller en illustration. Der er mulighed for at få opgaver til bøgerne, hvis de skal anvendes til undervisning.

Det er to gode fagbøger for begynderlæsere. Billederne er både flotte, illustrative og fængslende. Og selve teksten indeholder megen god faglig viden. Det er som altid imponerende, hvor meget fagligt stof Birgitte og Peter Bering kan videreformidle på meget lidt spalteplads og med et lavt lix-tal.

Det er svært at finde tilsvarende letlæselige bøger om begge dyr. Men titlen IsbjørnePadder i serien "Første fakta" er ikke meget sværere, og Padder i serien \De små fagbøger\ er et godt bud på en god fagbog om frøer for de lidt mere erfarne læsereDet er svært at finde tilsvarende letlæselige bøger om begge dyr. Men titlen Isbjørne i serien "Første fakta" er ikke meget sværere, og i serien \De små fagbøger\ er et godt bud på en god fagbog om frøer for de lidt mere erfarne læsere.