Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Frøken Fine og den stjålne kjole


Beskrivelse


Frøken Fine og hendes klassekammerat Laura går sammen i butikker og kigger på tøj. Laura stjæler en kjole. Fine synes ikke, det er i orden. Skal Laura aflevere kjolen i butikken?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2014

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 2. maj 2014

En fornem letlæsningsbog til piger fra 2. klasse (7 år) og oplæsning fra 0. kl. (5 år). Bogen kan danne grundlag for samtale i klassen.

Frøken Fine går hjem fra skole sammen med klassekammeraten Laura, som går meget op i tøj. De to piger går i butikker, og Laura stjæler en fin og dyr kjole. Fine kan ikke lide det. Da de kommer hjem, fortæller Fine det til sin mor, og moren beder Laura om at aflevere kjolen i butikken igen. Det nægter Laura, så Fines mor ringer til hendes far og fortæller det. Det bliver en meget pinlig oplevelse for Laura, da hun bliver sat til at aflevere kjolen. Bogen begynder med en kort introduktion af Frøken Fine, så også nye læsere kan være med. Teksten er sat i korte linjer og med forholdsvis korte ord. De charmerende illustrationer i farver har visse steder tegneseriepræg. De støtter og supplerer teksten på meget fornem vis og giver historien nærmest billedbogspræg. Den åbne slutning lægger op til refleksion efter oplæsning eller selvlæsning.

Selma og Liva, 2013, har samme problematik og er til samme målgruppe.

På trods af et enkelt sprog er det en absolut vedkommende og genkendelig historie om butikstyveri. Bogen handler om moral uden at være moraliserende.