Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Frøken Flora : hvad alle børn bør vide om madlavning, rengøring, vasketøj og meget andet


Beskrivelse


Praktisk guide for børn om alle de små opgaver, der skal laves i hjemmet hvert eneste dag.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ulla Møller

2008

En bog for børn og unge fra 10 år og de voksne som mener det er nødvendigt med andet og mere end en ugentlig maddag, for at give ungerne medansvar for at hverdagen fungerer til glæde for hele familien.

Forfatter og illustrator har tidligere samarbejdet om udgivelsen Emma G : 20 urokkelige regler om gode manerer, 2006, der knytter an til gamle værdier. Det samme gør denne lille lærebog i god husførelse. Den giver anvisning på, hvordan man vinder kampen med dynebetrækket, og hvordan vasketøjet sorteres efter farver og materialer. Den har husråd om pletfjerning og gode råd om at lappe en cykel og at bruge et stykke værktøj. Et afsnit er helliget miljøet, et andet fortæller om sund kost. Der er "færdselsregler" for rigtig adfærd i køkkenet og et fyldigt afsnit med ideer til madpakken og enkle retter. Andre emner er oprydning og opvask. Undervejs tester læseren sin viden i små quizzer. Alt er fortalt i et kvikt og mundret sprog. Illustrationerne, en blanding af collage, fotografier og tegninger, giver teksten en ekstra dimension, idet de på en gang er nutidige og griber tilbage til traditionelle udtryk som køkkentern og møbelklassikere.

Andre bøger om samme emne er Den store flytte hjemmefra bog, 2007, Hjælp jeg flytter hjemmefra, 2004 og Gør rent på den nemme måde, 2004, deres primære målgruppe dog er ældre.

En sjov og instruktiv bog om at føre hus. Ideerne ruster de store børn til at stå på egne ben, og vi voksne kan såmænd også få et godt tip eller to.


Folkeskolen

Årg. 125, nr. 10 (2008)

af

af

Birgit Østergaard

Årg. 125, nr. 10 (2008)