Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Frøken Ignora - de fire første historier


Beskrivelse


Fire historier om Frøken Ignora der bor alene i et vandtårn. Vi hører om hvordan det er at blive så vred at man eksploderer, om engang hvor Ignora blev drillet, om dengang Ignoras far døde i en ulykke og om dengang Ignora blev forelsket.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2017

af

af

Therese Bjerre Ekman

d. 3. okt. 2017

Samlet udgave af de første 4 historier om Frøken Ignora der bor alene i et vandtårn. For 8-10 år.

Frøken Ignora bor alene i vandtårnet, og i de fire historier hører vi om hvordan det er at blive så vred at man eksploderer, om engang hvor Ignora blev drillet, om dengang Ignoras far døde i en ulykke og om dengang Ignora blev forelsket. Efter hver historie er der 5-6 spørgsmål. Til sidst er der et afsnit om forfatteren og illustratoren, og et kort over byen Stridstrup hvor historierne foregår. Alle historierne er udgivet før og der er billeder på alle siderne.

Ignora er en pige med udfordringer og det er alvorlige historier, men følelserne vil være genkendelige for mange børn og hun klarer sig godt. Der er nogle ærgerlige fejl i endelserne i spørgsmålene efter den første historie. Bortset fra det er det en lækkert indbundet samleudgave, og det nye layout frisker helheden op samtidig med at universet alligevel ligner det man kender fra de gamle udgaver. De nye spørgsmål efter hver historie giver inspiration til eftertænksomhed.

Bogen er et genoptryk af de første fire historier om Ignora, i hårdt bind og suppleret med nogle spørgsmål til handlingen efter hver bog. Layoutet er fornyet, så de sorte rammer om mange af siderne er væk, og opslagene fremstår mere som en helhed. Ideen om at udgive populære serier i samleudgaver kender vi fx fra Drageherren. Bind 1Drageherren. Bind 1 : Del 1-4.