Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Frost


Beskrivelse


Billedbog formet som en håndtaske. Fortællingen fra filmen Frost om Anna og Elsa, som må så grueligt meget igennem, inden de igen kan være en familie.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2015

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 2. sep. 2015

Fortællingen fra filmen "Frost" om Anna og Elsa, som må så grueligt meget igennem, inden de igen kan være en familie. Billedbog for 4-8-årige.

Søskendeparret Anna og Elsa var bedste veninder som børn. De elskede at lege sammen! Især fordi Elsa har magiske evner, så hun kan forvandle enhver balsal til et vinterlandskab, hvor de kan bygge snemænd og have det sjovt. En aften går det dog galt, da Elsa rammer Anna med sine kræfter. Herefter trækker Elsa sig tilbage, og selv da deres forældre dør, lukker hun sig inde. Nu nærmer dagen sig, hvor Elsa skal krones - Elsa frygter dagen og sine voksende kræfter, men Anna glæder sig, for nu bliver dørene til kongeriget endelig åbnet! Hun møder prins Hans og forelsker sig, men da hun vil meddele Elsa, at de har planer om at gifte sig, siger Elsa nej. Anna presser hende, og Elsa kommer ved et uheld til at afsløre sine kræfter. Elsa er bange og stikker af, men ikke før hun har frosset hele Arendal til. Anna er fast besluttet på at hente Elsa hjem, men det kan hun ikke uden uventet hjælp. Kan Anna mon overtale Elsa til at komme tilbage til Arendal, inden det er for sent?.

En fin lille billedbog i form som en håndtaske. Fortællingen er den samme som i filmen, men den kan man sagtens holde til at læse igen og igen.

Andre Disney billedbøger er fx Skønheden og UdyretAskepot (Vores bedste klassikere) og Askepot (Magisk historie)Andre Disney billedbøger er fx Skønheden og Udyret (Vores bedste klassikere) og (Magisk historie).


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2015

af

af

Helle Laursen

d. 24. mar. 2015

Inspireret af Disneys tegnefilm læs det spændende eventyr om prinsesserne Elsa og Anna eller det om feerne Klokkeblomst og Faunia. For 4-7 år.

"Frost" er historien om prinsesserne Elsa og Anna. Men Elsa må flygter op i bjergene, da hun kan skade andre mennesker med sin magiske evner. Anna vil finde Elsa og undervejs får hun følgeskab af Kristoffer, hans rensdyr Svend og snemanden Frost. "Ønskedyret" er historien om feen Faunia der finder et mærkeligt stort dyr ude i skoven. De bliver venner, og hun kalder ham Grynte. Men feernes dronning fortæller at, Grynte er et uhyre, det vil ødelægge Drømmehaven. Under en lynstorm bliver det dog Grynte, der redder Drømmehaven og feerne.

Historien om "Frost" og "Ønskedyret" er blevet til to korte eventyr på baggrund af tegnefilm. De ligner mere indholdsreferater og de savner nuancer og kan virke lidt springende, da historierne er forkortede. De er illustreret med farverige og flotte tegninger, der kendes fra filmene. Bøgernes forsider er holografiske og virker tillokkende og magiske. Hvis man ikke har set filmene, kan bøgerne være en god introduktion til de mindste, inden popkornene serveres.

Du kan finde en længere historie om FrostFire klassiske fortællinger i og der er flere historier om Disneys feer i Fire klassiske fortællingerDu kan finde en længere historie om Frost i Frost og der er flere historier om Disneys feer i .


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 24. mar. 2015

De to populære Disney-films historier "Frost" og "Flyvemaskiner 2 - redningsaktionen" som billedbøger. For børn fra 4-7 år.

I "Flyvemaskiner 2 - redningsaktionen" har det lille racerfly Dusty, som vi kender fra Disney-filmen , fået ødelagt motoren og kan ikke deltage i kapflyvninger længere. Han kommer ved et uheld til at forårsage en katastrofe, men for at gøre det hele godt igen, kaster han sig over rednings- og brandbranchen. Det viser sig at være svært at lære teknikkerne og blive accepteret af de andre flyvemaskiner. I "Frost" kommer Elsa ved et uheld til at bruge sine hemmelige magiske kræfter til at indhylle kongeriget i evig vinter og flygter fra Arendal. Hendes søster Anna drager sammen med sine følgesvende ud for at finde Elsa, så kongeriget slipper ud af vinterens kløer. Begge bøger er illustreret med tegninger fra filmene.

Bøgerne følger slavisk filmenes historier, og genkendelsens glæde vil være stor hos børnene. Især "Frost2 har en fremragende historie og er mere dyster og anderledes, end vi kender det fra Disney. Bøgerne ligner dog begge de Disney-bøger, der er i alle billedbogskrybber og skaber på den måde ikke noget nyt.

Der er allerede lavet billedbogsudgaver af begge film, fx FrostFlyvemaskiner 2 - redningsaktionen og Flyvemaskiner 2 - redningsaktionen. Bøgerne rammer den samme målgruppe og adskiller sig ikke væsentligt fra hinandenDer er allerede lavet billedbogsudgaver af begge film, fx Frost og . Bøgerne rammer den samme målgruppe og adskiller sig ikke væsentligt fra hinanden.