Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Frostmagi : fantasy


Beskrivelse


Vikingedrengen Ult kommer på sit livs eventyr, da han møder prinsesse Emma og en baby frostdrage. Sammen prøver de at bekæmpe det onde ildgudsmonster, men det kan man kun med frostmagi. Vil det lykkes for dem?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2020

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 17. juni 2020

Vikingedrengen Ult og prinsesse Emma kæmper mod det onde ildmonster. Kan de sammen redde vikingernes by? Letlæst fantasy for børn fra 9 år.

Vikingedrengen Ult skal for første gang hjælpe sin far med at beskytte deres landsby mod nogle frygtelige monstre og en ond ildgud, men noget går galt, og de kommer væk fra hinanden. Heldigvis møder han en prinsesse med særlige evner og de finder også en lille magisk frostdrage. Snart er de kastet ud i en dramatisk jagt på frostdragernes magi, som er det eneste, der kan redde dem. Forfatteren er debutant. Bogen er illustreret med sort/hvide tegninger.

En ret fantasifuld, men også rodet historie med en livlig handling med den ene action-fyldte episode efter den anden. Det hele er beskrevet refererende med forklaringer på personernes følelser og handlinger, så der ikke overlades så meget til ens egen fantasi. Sproget er enkelt med korte sætninger, som gør bogen nem at læse, uden den er decideret letlæsning. De enkle tegninger supplerer handlingen. Den køligt blå forside er flot og matcher handlingen.

Magi, prinsesser, drager og monstre finder du også i serierne Kongen kommerDet fortryllede skjoldVedra & Krimon, Det fortryllede skjold og Vedra & KrimonMagi, prinsesser, drager og monstre finder du også i serierne Kongen kommer, og Vedra & KrimonMagi, prinsesser, drager og monstre finder du også i serierne Kongen kommer, Det fortryllede skjold og .