Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fru Hachs broche


Beskrivelse


Krimi. 14-årige Adam driver sammen med sin butler, Georg, et detektivbureau. Sammen hvirvles de ind i historien om en mystisk tidsmaskine, A-Tol-Kit, som ikke må havne i de forkerte hænder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2009

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 17. feb. 2009

Krimi til selvstændig læsning fra ca. 10-11 år.

1. bind i ny krimiserie af den meget produktive Lise Bidstrup, der fortrinsvis har skrevet bøger i fantasy-genren, senest bl.a. serien Regnbuefolket, 2008. 14-årige Adam er forældreløs og bor sammen med sin butler, Georg, og kogekonen Nielsen på slottet Hvedeborg. Sammen driver Adam og Georg detektivbureauet Meleagros, og de hvirvles ind i en fantasifuld historie om en mystisk tidsmaskine, A-Tol-Kit, som i forening med en broche giver magt over tiden. Tidsmaskinen efterstræbes også af en mystisk religiøs sekt, og opklaringsarbejdet bringer vore venner til både Sverige og Borneo, før de kan afslutte sagen. Bogens tekst er sat med store, læsevenlige typer og er dialogrig, generelt velskrevet og let at læse. Som handlingsreferatet og detektivbureauets setup antyder, er der tale om en krimi inden for trivi-genren. Plottet fungerer - når man accepterer præmisserne med den hovedrige barnedetektiv - godt og er elementært spændende. Bogen er illustreret med nogle få helsides stregtegninger farvelagt i blå toner.

Der findes en lang række krimiserier med børnedetektiver i hovedrollen, lige fra de mere traditionelle som De 5 bøgerne til en serie som Den usynlige detektiv, hvor man abstraherer fra det usandsynlige og nyder den hæsblæsende krimihistorie. Nærværende bog er mest i familie med sidstnævnte serie.

Alt i alt en spændende og velskrevet begyndelse på en ny krimi-/detektivserie for børn fra ca. 10 år.