Bøger / faglitteratur / barndomserindringer

Fruen kommer i dag : Cecilie Frøkjær interviewer Lise Nørgaard


Beskrivelse


Interview med Lise Nørgaard (f. 1917) af Cecilie Frøkjær.

Lise Nørgaard (f. 1917) fortæller om sit liv, der har været præget af mod og stærke meninger som debattør, journalist og forfatter. Hun fortæller om sine fejl, sine sejre og de mennesker og begivenheder, der har formet hende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2014

af

af

Rikke Bruun

d. 30. okt. 2014

"Matador"s mor 97-årige Lise Nørgaard fortæller her sit livs historie til Cecilie Frøkjær, og sikke en fortælling det er om livets op- og nedture og om at have sine meningers mod. Bred interesse.

Lise Nørgaard har igennem 80 år skrevet sig ind i danskernes hjerter. Selvfølgelig først og fremmest med tv-serien "Matador" og sine erindringer Kun en pigeDe sendte en dame og De sendte en dame men også i høj grad som journalist. Hun har altid været en kvinde, der havde sine meningers mod, og i denne bog fortæller hun både om sit arbejdsliv og sit privatliv, og hun er ikke bleg for stadig at blande sig i debatten. På trods af at Lise Nørgaard er et meget privat menneske, får man her indblik i, hvad der har formet hende som menneske og givet hende en livsbekræftende tilgang til livet, som hun heldigvis gerne deler ud af. Bogen er inddelt i temaer såsom far, vendepunkter, venskab og "Matador", og til forskel fra mange andre biografier er Cecilies spørgsmål og stemme meget tydelig, hvilket skaber en intim atmosfære. Man føler som læser næsten, at man sidder med ved deres samtalerLise Nørgaard har igennem 80 år skrevet sig ind i danskernes hjerter. Selvfølgelig først og fremmest med tv-serien "Matador" og sine erindringer Kun en pige og men også i høj grad som journalist. Hun har altid været en kvinde, der havde sine meningers mod, og i denne bog fortæller hun både om sit arbejdsliv og sit privatliv, og hun er ikke bleg for stadig at blande sig i debatten. På trods af at Lise Nørgaard er et meget privat menneske, får man her indblik i, hvad der har formet hende som menneske og givet hende en livsbekræftende tilgang til livet, som hun heldigvis gerne deler ud af. Bogen er inddelt i temaer såsom far, vendepunkter, venskab og "Matador", og til forskel fra mange andre biografier er Cecilies spørgsmål og stemme meget tydelig, hvilket skaber en intim atmosfære. Man føler som læser næsten, at man sidder med ved deres samtaler.

En dejlig biografi om en enestående dame, der har haft stor indflydelse på danskernes liv både igennem diverse tv-serier og sit virke som journalist.

Foruden de tidligere nævnte erindringer er der udgivet flere bøger om Lise Nørgaard. I år er desuden udkommet Journalist af karsken bælg om hendes journalistiske karriere.