Bøger / skønlitteratur / biografiske romaner

Fruen


Beskrivelse


Selvbiografisk roman. Det fortrolige forhold mellem mor og datter ophører, da Malene er teenager, og de udkæmper bitre konflikter, som trækker tråde til Malenes eget familieliv som voksen. De forsones inden Malenes mor dør, og Malene opdager hvad kærlighed handler om.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 30. aug. 2019

Velskrevet og stemningsfuld selvbiografisk roman om forfatterens barndom, ungdom og voksenliv med et problematisk forhold til sin mor. Til læsere af gode romaner om kvindeliv.

Malenes forældre bliver skilt kort efter hendes fødsel, og hun vokser op i en brydningstid sammen med den viljestærke, lunefulde, og travle akademiker-mor, Birgit Raben, der med stolthed er rundet af den sønderjyske muld. Faderen flytter til Aalborg, og etablerer hurtigt en ny familie. I Malenes teenager-år ophører det fortrolige forhold mellem mor og datter, og hun må flytte tidligt hjemmefra. De udkæmper bitre konflikter, som trækker tråde til Malenes voksenliv, og sidenhen også omfatter Malenes ældste datter, Helene, son nægter hende at se sine nyfødte børnebørn. Malene Lei Raben er jurist.

Hvordan holder man hinanden ud? Det spørgsmål er omdrejningspunktet i denne velskrevne og reflekterende fortælling om konsekvenserne af livsvalg, og om sen opdaget kærlighed. Der er stemningsmættede billeder fra det tabte paradis hos familien i Sønderjylland, og mor og datters forsonende tid sammen, inden "Fruen" dør af kræft.

Mellem himmel og havDen, der lever stille er første bind i en svensk familiefortælling om mødre og døtre, forsoning og tilgivelse. Leonora Christina Skovs Den, der lever stille er en selvbiografisk roman om forfatterens barndom og mangel på forhold til sine forældreMellem himmel og hav er første bind i en svensk familiefortælling om mødre og døtre, forsoning og tilgivelse. Leonora Christina Skovs er en selvbiografisk roman om forfatterens barndom og mangel på forhold til sine forældre.


litteratursiden.dk

d. 30. sep. 2019

af

af

Marianne Träff

d. 30. sep. 2019

Malene Lei Raben fortæller kærligt og brutalt om forholdet til sin amazone af en mor og maner mor er den bedste i verden i jorden en gang og for alle. Jeg gider ikke forherlige 1970’erne og tegne et...


Berlingske tidende

d. 13. okt. 2019

af

af

Birgitte Borup

d. 13. okt. 2019


Kristeligt dagblad

d. 1. okt. 2019

af

af

Lars Handesten

d. 1. okt. 2019


Information

d. 27. sep. 2019

af

af

Thomas Thurah

d. 27. sep. 2019


Weekendavisen

d. 11. okt. 2019

af

af

Birte Weiss

d. 11. okt. 2019