Bøger / skønlitteratur / noveller

Frygt-filerne II


Beskrivelse


I otte gotiske horrornoveller fører Wilmann læseren igennem alskens gru. Fælles for fortællingerne er, at lige under hverdagens tynde fernis lurer det uhyggelige, det man ikke kan kontrollere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2014

af

af

Tina Schmidt

d. 28. jan. 2014

Henvender sig til unge og voksne med smag for den virkelig ulækkert groteske fortælling. Nye læsere kan være med, men der er også meget guf for kendere af gotisk grusomhed.

Som i den første Frygt-filerne har forfatteren samlet otte noveller, hvis fællestræk er, at noget sindssygt uhyggeligt griber ind i hverdagen og sønderriver menneskets tynde lag civilisation og efterlader karaktererne lammede af gru eller flænsede og døde. Wilmann skriver vidende og effektivt med stor forstand på, hvordan man formidler direkte til læserens krybdyrshjerne. Det er ofte ret ulækkert. Samtidig er novellerne velskrevne, og han viser stort kendskab til både horror og den gotiske genre.

Hvis man kan lide denne, kan man passende fortsætte med første del af serien Frygt-filerne. Wilmann har i øvrigt udgivet et væld af andre ting i samme genre. På dansk foreligger tillige en forfatter som Jon Brændsgaard Toft, der dog ikke skriver nær så godt som Wilmann og ellers kunne et navn som Clive Barker måske fænge.

Uhyre velskrevne og voldsomt uhyggelige og ulækre gotiske noveller. Primært for hærdede horrorlæsere.


Himmelskibet

Nr. 40 (2014)

af

af

Thomas Winther

Nr. 40 (2014)