Bøger / skønlitteratur / roman

Frygten


Beskrivelse


Som ganske ung blev Lou udsat for overgreb af den ældre Mike. Som voksen finder hun ud af, at Mike stadig forgriber sig på mindreårige. Lou opsøger og konfronterer ham for at forhindre nye overgreb, men sætter derved også sig selv i fare.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2019

af

af

Martin Minka Jensen

d. 1. aug. 2019

Spændingsroman om pædofili og manipulation. En 14-årig har været udsat for overgreb. Som 32-årig opsøger hun sin overgrebsmand for at konfrontere ham, og finder ud af, at han stadig forgriber sig på mindreårige. Det bliver en kamp for at stoppe ham fra nye overgreb. For læsere af spændingsromaner.

Lou bliver som 14-årig misbrugt af den langt ældre Mike. Efter manipulation er Lou dybt forelsket i Mike, og de stikker af til Frankrig. Det bliver hurtigt klart, at Mike kun er interesseret i at udnytte hende seksuelt. De bliver fundet af politiet, og Mike kommer 5 år i fængsel. Da Lou bliver 32, opsøger hun Mike og konfronterer ham med den smerte, han har forvoldt hende. Det bliver klart, at han er i gang med at manipulere og udnytte den unge Chloe, på samme måde som med Lou. Parallelt begynder Mikes hævngerrige ekskone, Wendy, at stalke Lou. Korte kapitler hvor Lou, Chloe og Wendy skifter med at være jegfortæller. Spændingsroman i et letforståeligt sprog.

De forskellige spor giver historien spænding. Man fornemmer, at sporene skal samles og historiens drejninger er ikke forudsigelige. Tanker og handlinger er til tider en smule overforklaret, når det virker givent. Handlingen har en god progression. Vil henvende sig til kernelæsere af spændingsromaner.

Klassikeren LolitaSvigt (Ved Claus Bech) rummer samme problemstilling med manipulation og misbrug af unge piger. Selve stilen minder meget om Karin Slaugters bøger, fx SvigtKlassikeren Lolita (Ved Claus Bech) rummer samme problemstilling med manipulation og misbrug af unge piger. Selve stilen minder meget om Karin Slaugters bøger, fx .


litteratursiden.dk

d. 25. aug. 2019

af

af

Lene Jensen

d. 25. aug. 2019

Intens thriller er ikke forfatterens bedste, men underholdningen er i top. Lou er 32 år gammel og blev for 18 år siden groomet af en voksen mand og endte med at stikke af til Frankrig sammen med ham. ...