Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Frygtens skole


Beskrivelse


Fantasy. De to veninder Rose og Lissa stak af fra vampyrskolen Sankt Vladimirs Akademi for to år siden. Nu er de blevet fundet og er blevet tvunget tilbage til skolen. Lissa er hele tiden i fare, og det er Roses job at vogte hende.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2010

af

af

Vera Hollerup

d. 27. maj 2010

Denne bog, der er første bind i en serie, henvender sig primært til læsere af moderne vampyr-bøger som fx Tusmørke-serien. Dette indikerer også forsiden, der viser et listigt smilende pigeansigt med blodrød mund.

Richelle Mead debuterer med denne bog på det danske bogmarked. Vampyrer og varulve er "hotte" for øjeblikket, hvad der tydeligt ses af det store udbud på markedet af denne genre. Hovedpersonerne er de to veninder Rose og Lissa, der efter et liv i frihed nu er blevet fundet og tvunget tilbage til Sankt Vladimirs Akademi, der er en skole for vampyrer og disses vogtere. Lissa er en moroi-vampyr - og oven i købet en prinsesse. Rose har blandet vampyr- og menneskeblod i årerne, og det er også hende, der fortæller historien. Vi indvies i skolens daglige undervisning og ikke mindst i de unge vampyrers intriger og kærlighedsliv. Det er en meget velskrevet bog med et godt disponeret handlingsforløb samt nogle vedkommende og interessante personer, der er skildret med god psykologisk sans. De mange ungdommelige replikskifter virker ligeledes levende og autentiske. Vampyrmytolgien har også her fået en ny original drejning, som det også var tilfældet med Stephenie Meyers og Anne Rices vampyrserier.

Læserne af denne bog vil også synes om Stephenie Meyers Tusmørke-serie (2005-2009) og P.C. Casts serie Nattens hus (2008-2009). Sidstnævnte handler også om en skole for vampyrer.

Det er en velskrevet og fængende vampyrbog, der udspilles i et decideret pigeunivers.


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 6 (2010)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 63, nr. 6 (2010)