Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fucked up : Unhappy slapping - opdateret


Beskrivelse


Der er gang i 8.Y., hvor hormonerne styrer. På baggrund af et uskyldigt drilleri indledes en mobbekultur, der rammer både elever og lærere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2014

af

af

Rikke Skram-Skuldbøl

d. 19. sep. 2014

Romanen er en ny udgave af Unhappy slapping fra 2008, som er en selvstændig fortsættelse af 100 kys af Emilie fra 2004. Målgruppen er de 12-15-årige. Temaet er mobning.

Der er gang i 8.Y., hvor hormonerne styrer. Efter sommerferien skal mange finde deres plads i hierarkiet - specielt i forhold til nye klassekammerater. På baggrund af et uskyldigt drilleri indledes en mobbekultur, som rammer både elever og lærere. Sproget er flydende og indeholder en del direkte tale, hvilket giver et godt tempo. Lixtallet er 21, hvilket, for målgruppen, må karakteriseres som i den lette ende af skalaen.

Teknologisk er der sket meget, siden Unhappy slapping udkom for seks år siden. Facebook var dengang ikke dagligdag og man så op til dem, som havde en mobiltelefon med et kamera. Forfatterens mål med en ny udgave har været at skrive op til den aktuelle ungdom i dag, som således i endnu højere grad vil kunne relatere til handlingen. Romanen kan på flere punkter sammenlignes med Mobbet af Sue Mayfield.

En realistisk historie der viser, hvor galt det kan gå og hvor store konsekvenser, der er ved mobning. Romanen kan anbefales til læsning i undervisningen i folkeskolens ældste klasser.Informationer og udgaver