Bøger / faglitteratur

Fucking flink


Beskrivelse


Debatbog om danskernes utilnærmelighed. Med eksempler på hvordan vi med næstekærlighed og en venligere adfærd kan gøre verden til et bedre sted.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 1. okt. 2010

Budskabet om at vi skal være flinkere og høfligere over for hinanden henvender sig alle voksne danskere, men stilen og formen gør nok dem under 40 år til den primære målgruppe.

Lars Andreas Pedersen, alias Lars AP, er manuskriptforfatter til film og tv og har sin egen virksomhed, som hjælper private og offentlige virksomheder med at få bedre idéer. Han vil gerne sætte spot på danskernes opførsel i hverdagen, hvor vi i modsætning til fx amerikanerne viser negativ høflighed og er ekskluderende over for fremmede. Konkret byder han ind med 5 grunde til vi ikke er flinkere end vi er, 5 grunde til at vi skal blive det og 25 mere eller minde fantasifulde idéer til, hvordan man bliver fucking flink. Bogen er let læst og skrevet i et uhøjtideligt sprog, der i høj grad understøttes af et opfindsomt og livligt layout.

Journalist Peter Olesen er i Høfligheden : hvad blev der af den?, 2009 ude i et ærinde der ligner, men i et noget andet tonefald og mest rettet mod ældre læsere. Svenskeren Lene Sundströms Verdens lykkeligste folk : en bog om Danmark, 2009 forholder sig også kritisk til danskernes forhold til de fremmede.

Bogen sætter spot på danskernes opførsel i hverdagen, og på hvordan vi man virke ekskluderende på fremmede, og den giver på en uhøjtidelig måde sine bud på, hvordan vi, ud over at være verdens lykkeligste folk, også kan bliver verdens flinkeste.


Politiken

d. 18. sep. 2010

af

af

Poul Anders Aarøe Pedersen

d. 18. sep. 2010