Bøger / faglitteratur / erindringer

Fucking polak


Beskrivelse


Den polske målmand Arek Onyszkos (f. 1974) beretning om sit liv som polak i Danmark og som fodboldspiller samt familiefar før og efter dommen for hustruvold.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2009

af

af

Søren Brunbech

d. 20. nov. 2009

Bogen har fået kraftig medieomtale pga. hovedpersonens kontroversielle udtalelser, men når den første nysgerrighed har lagt sig hos de sportsinteresserede, vil den næppe have lang levetid.

Sportsjournalisten Steffen Moestrup er medforfatter til denne bog om polakken Arek Onyszko der fra 1998 og frem til bogens udgivelse har været målmand i en række danske superligaklubber. Man hører lidt spredt i teksten om Onyszkos polske baggrund, men ellers er fokus på det seneste årstid, hvor Onyszko ved siden af successer på fodboldbanen var involveret i en sag om hustruvold. I jeg-form og i et ofte ubehjælpsomt og vulgært sprog, lader Steffen Moestrup den polske målmand slippe afsted med grove udfald mod spillere, ledere, familien og det danske samfund i almindelighed. Den tynde tekst suppleres af genoptryk af artikler fra forskellige aviser om Onyszko.

David Nielsen Sorte svin, 2008 har også en åbenmundet og kontroversiel hovedperson, men er en mere indholdsrig og gennemarbejdet beskrivelse af livet som professionel fodboldspiller.

Man bliver ikke meget klogere på livet som professionel spiller eller på hovedpersonen i denne ikke særligt vellykkede fodboldbog.