Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Fugleedderkop : et kæledyr


Beskrivelse


Fællessamlingen's bøger er en del af "Faglig læsning - Læsetræning".

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2016

af

af

Boy Olesen

d. 23. juni 2016

To letlæsningsbøger hvor de 6-9-årige bliver præsenteret for to kæledyr, undulaten og fugleedderkoppen. Velegnet til selvlæsning, men kan også benyttes til højtlæsning.

I "Undulat" kan man læse om hvordan undulaten kan blive tam, hvis man træner med den hver dag. Undulatens bur skal indrettes med mad, legetøj og pinde den kan sidde på. Den kan få fra 4-7 æg og kan blive op til 15 år gammel. I "Fugleedderkop" fortælles der om at Fugleedderkoppen skal have et terrarium, der skal ligne en regnskov. Fugleedderkoppen spiser fårekyllinger, græshopper og melorme. 25-200 unger kan den få på en gang. Moren tror ungerne er mad, derfor skal de hurtigt væk. De to bøger indeholder også faktabokse hvor man fx får at vide at der lever vilde undulater i Australien, og at fugleedderkoppens bid ikke er farligt. Navnene på dyrenes forskellige legemsdele gennemgås fx halefjer og spindevorter. Løbende gennem bøgerne er der mange farvefotos. Bøgerne afsluttes med spørgsmål til det læste.

To rigtig gode bøger i forlagets fagklub-serie. Bøgernes sprog er tilpasset de unge læsere. Papir og bogomslag er af god kvalitet. Bøgerne giver meget viden om de to kæledyr. Bøgernes farvefotos er rigtig fine.

Bøgerne kan sammenlignes med: UndulaterEdderkopper og Edderkopper der omhandler samme emner, og har nogenlunde samme sværhedsgradBøgerne kan sammenlignes med: Undulater og der omhandler samme emner, og har nogenlunde samme sværhedsgrad.