Bøger / faglitteratur til børn

Fugleedderkopper


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lars Larsen

2008

Målgruppen er børn og unge fra 10 år.

De sidste 2 af foreløbig 4 bøger i serien Usædvanlige kæledyr handler om de noget farligere, og ikke udpræget børneegnede, dyr: slanger og fugleedderkopper. Bøgerne ligner de øvrige i serien: Først lidt generelt om dyrearten, så noget om valg og indkøb, pasning og pleje, og til sidst et par opslag om sygdom og om, hvad der sker, når dyrene bliver gamle. De fortæller levende og engageret om de overvejelser, man bør gøre inden køb og om anskaffelse af dyret. Der er nyttige oplysninger om indretning af terrariet og den daglige pasning. Råd om, hvordan man underholder sin slange eller edderkop og om hvordan man undgår at blive bidt. Bøgerne afsluttes med ordliste, henvisninger til bøger og webadresser og et stikordsregister. Faktabokse og særlige afsnit med vigtige spørgsmål og svar samt små og store farvefotos med informative billedtekster supplerer teksten.

Der er en del bøger om slanger og edderkopper, men ikke som terrariedyr. Til målgruppen er der kun håndbogen Eksotiske kæledyr (2006/19), som omtaler begge dyrearter. Til edderkoppeintereserede fra 15 år er Lars Rafns Fugleedderkopper (2004/51) et bedre bud, mens der til de slangeinteresserede kun er den 20 år gamle Slanger hjemme (1987/20).

Bøgerne svarer i udstyr, layout og opbygning til de øvrige i serien, og fortæller levende og engageret om at have slanger og fugleedderkopper som kæledyr.Informationer og udgaver