Bøger / faglitteratur / øvelser

Fuglen i hånden : en vejviser til indre ro og handlekraft


Beskrivelse


Om praktisk meditation og eftertanke i en blanding af vestlig livsstil og østens filosofi. Med øvelser i, hvordan man kan praktisere mindfulness og meditation som en naturlig del af livet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2014

af

af

Jette Landberg

d. 29. okt. 2014

For den søgende læser der her får en vejviser til at arbejde med at finde ro og glæde i sit indre, i stedet for jage efter et overfladisk liv.

Bogen vil bygge bro mellem kloster- og visdomstraditioner og Vestens overfladiske livsstil. Her er øvelser i, hvordan man kan praktisere mindfulness og meditation som en naturlig del af livet for på den måde at leve mere helhjertet, som en integreret del af alle mennesker ikke et isoleret selv. I 11 kapitler behandles emner som at finde sig selv, at elske sig selv, at være der for andre, at leve helhjertet osv. Hvert kapitel indeholder en øvelse, det kan være en meditation eller en taknemmelighedsøvelse, ofte med åndedrættet som vigtig medspiller. Forfatterparret er begge uddannede og erfarne meditationslærere, han er cand.pæd.psych. De driver sammen konsulent- og kursusvirksomheden Stilhedsrevolutionen.

En fin, seriøs og velfunderet bog om praktisk meditation og eftertanke. Den blander vestlig livsstil og østens filosofi på en balanceret måde med enkle øvelser som alligevel går i dybden.

Forfatterne har udgivet Mindfulness i pædagogikkenGlade børn med kærlighed og grænserMeditation samt Glade børn med kærlighed og grænser, der omhandler børn og pædagogik og således adskiller sig fra denne. Der findes rigtig meget om mindfulness bl.a. Svend Trier Meditation. Også hans bog har dybde og seriøsitet som flere af de øvrige udgivelser ikke har i samme gradForfatterne har udgivet Mindfulness i pædagogikken samt , der omhandler børn og pædagogik og således adskiller sig fra denne. Der findes rigtig meget om mindfulness bl.a. Svend Trier Meditation. Også hans bog har dybde og seriøsitet som flere af de øvrige udgivelser ikke har i samme gradForfatterne har udgivet Mindfulness i pædagogikken samt Glade børn med kærlighed og grænser, der omhandler børn og pædagogik og således adskiller sig fra denne. Der findes rigtig meget om mindfulness bl.a. Svend Trier . Også hans bog har dybde og seriøsitet som flere af de øvrige udgivelser ikke har i samme grad.


Berlingske tidende

d. 1. nov. 2014

af

af

Anders Buch-Larsen

d. 1. nov. 2014


Nyt aspekt

Årg. 47, nr. 1 (2015)

af

af

Brita Gottschalck

Årg. 47, nr. 1 (2015)