Bøger / skønlitteratur / digte

Fuglen i skoven


Beskrivelse


Digte til 53 forskellige udvalgte værker fra Museum Jorn i Silkeborg.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2014

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 24. apr. 2014

Sjældent smukt udstyret digtsamling, der også på grund af sin størrelse i stort format vil skille sig ud på digthylden. Uimodståelig til brug i udstillinger, ligesom kunstinteresserede også vil gribe ud efter den.

Asger Jorns datter, Susanne Jorn, har i denne bog udvalgt 53 yndlingsværker på Museum Jorn, og de præsenteres fornemt på venstresiderne, mens Susanne Jorn på højresiderne skriver et digt eller et eventyr "til" det pågældende værk. Hun forklarer i sit forord, at hun netop ikke skriver "om" værkerne. Hendes digte er nemme at gå til, og deres dialog med billederne er vellykket og meget interessant. De smukke og store illustrationer viser både malerier, grafik, stentøj og skulpturer, og 26 forskellige kunstnere er repræsenteret, herunder selvfølgelig Asger Jorn. Bagerst i bogen skriver ph.d.-studerende Helle Brøns om begrebet ekfrase, der betyder en digterisk beskrivelse af et kunstværk, fx maleri eller skulptur.

En anden nyere bog, hvor billedkunst og digtning er i dialog med hinanden, er også Silkeborg-baseret, nemlig kataloget til udstillingen Fra ord til andet, hvortil blandt andre Knud Sørensen bidrager.

Den smukke bog med illustrationer fra Museum Jorn vil glæde mange lyrik- og kunstinteresserede.


Berlingske tidende

d. 2. nov. 2014

af

af

Jørgen Johansen

d. 2. nov. 2014