Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fugleskræmslet. Bind 1 : En teenagegyser


Beskrivelse


Mick er en rod fra København, som bliver sendt på bondegårdsophold. Men folkene i landsbyen har en gæld at betale, da fortidens onde gerninger tager en form der kan betale den tilbage - øje for øje.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Martin W. Hansen

2007

Ungdomslånerne med hang til let læst splatter-gys, vil være glade for denne lille, men effektive bog. Man kan roligt "slå på" at indholdet er mere blodigt, end forsiden indikerer.

Forfatteren har før gjort sig i både børn- og voksengenren, og her forsøger han sig så i en genre, som vi er gode til her i Danmark - splatter! Og det gør han udmærket. Bogen handler om Mick, der er en rod fra København, som nu er sendt på bondegårdsophold "på bølandet". Han keder sig bravt, men han får hurtigt sin sag for. Lokalområdets store forretningsmand, gårdejeren Mørkebjerg, der har en kæmpe gård og landsbyens eneste butik, har ikke opnået alt dette på helt legal vis. Han har en anden gårdejers liv på samvittigheden. Denne rejser sig en nat i skikkelse af markens fugleskræmsel, griber en le, og går på jagt efter dem (han synes) gjorde ham uret - i det her tilfælde; alt og alle! Sproget er let, flydende og især sjovt, når Mick får sms'er fra sine gamle venner i København. Det er en lille let roman, der er til at gå til - hvis man altså har maven til det.

Dennis Jürgensens Kadavermarch, (1991) og Patrick Leis Requiem, 2003 er begge aldeles glimrende eksempler på genren.

Det er en rigtig god bog, der både er underholdende og hurtig at læse.