Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fuld galop, Sigge


Beskrivelse


Elina elsker shetlandsponyen, Sigge, som hun har part i. Hun vil være en berømt springrytter eller måske er det bedre med galopløb? Hvis de tør.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2018

af

af

Maria Sjøblom

d. 11. okt. 2018

Elina elsker shetlandsponyen, Sigge, som hun har part i. Hun vil være en berømt springrytter eller måske er det bedre med galopløb? Hvis de tør. 16. bog om Sigge for hesteglade piger mellem 8 og 10 år.

Ridelæreren Inger har masser af overraskelser til den faste flok af hestepassere på rideskolen. Da den første sne er faldet, får rytterne lov til at galoppere i sneen. Det er ret skræmmende, synes Elina. Hendes bedste veninde, Marie, rider på ponyen Sally, som elsker at løbe stærkt. Hvad nu hvis ponyerne ikke vil stoppe igen? Sally og Marie får også lov til at ride med i et stort juleshow, hvor der hvert år bliver afholdt galopløb for shetlandsponyer. Elina er en lille smule misundelig, selvom hun også er glad på Maries vegne. Da rideskolen pludselig får mulighed for at sende 3 ponyer afsted til løbet, skal hestepasserne finde en retfærdig måde at fordele pladserne på.

Endnu en sød og hyggelig fortælling om Rideskolen Agersøs Ponyer (RAP). Elina lærer at dele og at tage hensyn til de andre piger. Lin Hallbergs kærlighed til og viden om shetlandsponyerne skinner som altid stærkt igennem og også denne Sigge-historie vil tage pigerne med storm.

Kirsten Sonne Harilds bøger om "Pjok og Petrine", der starter med En pony i præmie, er også et hit til de hesteglade piger.