Bøger / skønlitteratur / roman

Fundet


Beskrivelse


Krimi. Under en udgravning på en gammel vikingeboplads finder arkæologerne et skelet med et moderne halssmykke og Ulf Holtz bliver tilkaldt for at efterforske sagen. Sideløbende arbejder Pia Levin med at opklare en påsat brand.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2014

af

af

Christine Christensen

d. 18. feb. 2014

Til læsere af seriens tre første bind og dem, der ikke kan få nok af skandinaviske krimier.

Forfatteren, der arbejder som pressesekretær hos Rikskriminalpolisen i Stockholm og tidligere har fungeret som kriminalreporter. udgiver 4. bind af en serie på 10 om kriminalteknikerne Holtz og Levin. Under en udgravning på en gammel vikingeboplads støder arkæologerne på et skelet med et usædvanligt halssmykke. Ulf Holtz bliver tilkaldt, og det viser sig hurtigt, at skelettet stammer fra 1970'erne og altså ikke er endt i graven af naturlige årsager. Sideløbende arbejder Pia Levin med en sag om en nedbrændt skole, og en far rejser til Iran for at finde liget af sin datter. Det er absolut en fordel at have læst de øvrige bind, da der konstant refereres til tidligere forløb. Persontegningen er en smule tynd og dialogerne virker til tider konstruerede, men det er interessant at følge de mange beskrivelser af opklaringsarbejdet, og spændingskurven er jævnt stigende uden den store dramatik.

Minder om mange andre skandinaviske mainstream-krimier, men med flere opklaringstekniske detaljer, som man primært ser det hos amerikanske krimiforfattere. Krydsklippene mellem flere forskellige scenarier, minder om Bødker og Bruun uden dog at være på højde med disse.

En jævn men velskrevet skandinavisk mellemvare-krimi med flere vinkler og udførlige kriminaltekniske detaljer. Skal læses i sammenhæng med seriens øvrige bind.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2014

af

af

Beth Høst

d. 8. maj 2014

I bind fire i serien med kriminalteknikerne Ulf Holtz og Pia Levin dukker der et alt for nyt skelet op i en arkæologisk udgravning. Vi har her at gøre med en af de mange skandinaviske krimiserier, de...


Jyllands-posten

d. 15. mar. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 15. mar. 2014