Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Funkle von Fæl og fisken af guld


Beskrivelse


I Bitterbugten bor den grådige småforbryder Funkle von Fæl. Han får den ene skøre og forbryderiske ide efter den anden, og denne gang handler den om en hel masse guldfisk? Gakket humor til oplæsning fra 6 år og selvlæsning fra 9 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2022

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 4. feb. 2022

I Bitterbugten bor den grådige småforbryder Funkle von Fæl. Han får den ene skøre og forbryderiske ide efter den anden, og denne gang handler den om en hel masse guldfisk? Gakket humor til oplæsning fra 6 år og selvlæsning fra 9 år.

Bitterbugten er et fredelig lille by med en forlystelsespark. Her bor den luskede småforbryder Funkle von Fæl, som altid er på udkik efter skinnende ting, han kan "samle". Som hjælp har han sin ven Peter Pølsefjæs. De to får i "Funkle von Fæl og fisken af guld" den ide, at hvis man stjæler en masse guldfisk og får dem til at vokse, ender man med en hel masse guld. Hvordan mon det går? I "Funkle von Fæl og dommedagstunnellen" står han pludselig som ejer af en oldgammel og vakkelvorn rutsjebane. Kan de sælge den til en rig amerikaner? Og kan de også snyde ham for endnu mere? Forfatteren har lavet billedbogen Køerne siger bøh!Drengen de kaldte Jul, og bøgernes illustrator kendes fra bl.a. Drengen de kaldte JulBitterbugten er et fredelig lille by med en forlystelsespark. Her bor den luskede småforbryder Funkle von Fæl, som altid er på udkik efter skinnende ting, han kan "samle". Som hjælp har han sin ven Peter Pølsefjæs. De to får i "Funkle von Fæl og fisken af guld" den ide, at hvis man stjæler en masse guldfisk og får dem til at vokse, ender man med en hel masse guld. Hvordan mon det går? I "Funkle von Fæl og dommedagstunnellen" står han pludselig som ejer af en oldgammel og vakkelvorn rutsjebane. Kan de sælge den til en rig amerikaner? Og kan de også snyde ham for endnu mere? Forfatteren har lavet billedbogen Køerne siger bøh!, og bøgernes illustrator kendes fra bl.a. .

Skrupskøre og vanvittige historier uden hoved og hale, men til gengæld med en masse spøjse bipersoner, opfindsomme ordspil, et højt tempo og nogle sjove illustrationer, som passer godt til handlingen. Hurtig og underholdende læsning for dig, der kan lide gakkede historier.

Serien er lige så skør som En træhule på 13 etagerBarder Bing og De frygtelige ting, men ikke lige så sjov. Ellers kan den sammenlignes med Barder Bing og De frygtelige tingSerien er lige så skør som En træhule på 13 etager, men ikke lige så sjov. Ellers kan den sammenlignes med .