Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fy, Bella!


Beskrivelse


Sine spiller bold i haven med hunden Bella. Bolden lander i naboens have. Bella hopper efter og ødelægger naboens roser. Hvad mon naboen siger til det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Bodil Pedersen

2007

Denne lille historie er målrettet de yngste læsere fra 7 år, både hvad angår indhold og det rent læsetekniske. Begynderlæsere kan her øve sig i de mest almindelige ord og vendinger.

Selve historien er meget enkel, men dog identificerbar. Sine leger med hunden Bella i haven. Ved et uheld hopper bolden over i naboens have - hunden efter, og naboens blomster knækker. Naboen er en klog kvinde, og alt løser sig. Læseren kan koncentrere sig om den tydelige og overskuelige tekst, få ord og korte linjer på hver side. Efter læsning kan man gå på opdagelse i de omkransende, festlige illustrationer, der understøtter handlingen. Trods det ultralave lixtal er der nogle ord, som måske kræver hjælp: egne, flove, logrer, intet. Andre ord gentages for at lette læseprocessen.

Denne bog ligner de øvrige bøger i serien Mikro Dingo.

Så kan det næsten ikke gøres lettere. En sød og varm bog med en god forside. Illustrationerne med de overdimensionerede ansigter med tydelig angivelse af sindsstemning giver teksten et ekstra løft. Velegnet til begynderlæsning.