Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Fyn


Beskrivelse


Bogen beskriver Fyns geografi, historie, seværdigheder og særlige kendetegn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Marianne Andreasen

2008

Målgruppen til serien er børn i 2.-4. kl. Bøgerne kan sagtens bruges som den første faglige udfordring, som supplement og som selvstændig læsning. De er også meget velegnede til specialklasseelever, der vil kunne overskue omfanget. Trods delestreger er teksten ikke helt letlæst.

Bøgerne er delt op i 12 opslag. De fleste emner er de samme: fx planter og dyr, besøgsmål, byer, kendte personer, dialekter, historie og en lokal madopskrift. For Sjælland er det kendte Sjælland rundt på cykel og til søs, Kronborg og Roskilde Festival. For Fyn er det bl.a. Lindøværftet, vejboder og herregårde. Specifikt for Fyn bliver der fortalt om turisme og skibe/broer. For Sjælland er det sagnet om Gefion og land/by. Stikord, litteraturhenvisning, webadresser og talfakta afslutter bøgerne. De flotte fotos, der fint supplerer teksten, er dominerende, og man får en del oplysninger på de relativt få sider.

Denne serie ligner til forveksling forlagets serie Jeg læser om lande. Bøgerne er bygget op på præcis samme måde, og begge serier ligner i format Gyldendals De små fagbøger dog ikke i indhold. For denne aldersgruppe er der ikke nyere titler om emnerne.

Bøgerne kan bruges i indskolingen som faglig læsning og supplement til andet materiale. På nettet kan man finde lærervejledning og rigtig gode opgaver gratis, primært som opgaver til faglig læsning. Også børn med læsevanskeligheder vil kunne have fornøjelse af bøgerne i privat- eller skoleregi.