Bøger / skønlitteratur / roman

Fyrmesteren : kriminalroman


Beskrivelse


I denne historie efterforsker Ericas Patrik bl.a. mordet på kommunens meget sympatiske økonomichef, Mats Sverin. En pige, der engang var kæreste med Mats, er pludselig med sit barn flyttet ind i familiens fyrmesterhus på den lille ø ud for Fjällbacka.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2011

af

af

Beth Høst

d. 4. mar. 2011

Utallige Läckberg-læsere venter med længsel på denne, foruden helt generelt fans af "den skandinaviske krimi".

Det er den 7. historie i rækken om forfatteren Erica Falck og politimanden Patrick Hedstrøm. Der er nu kommet en del småbørn i historien, Erica og Patrick har 3 børn, søsteren Anna har også en flok samt mistet et ufødt barn med sin nye kæreste i en ulykke og har det svært. Fortællingen har flere handlingstråde, en historisk, der starter i 1870 og har centrum på den lille ø "Gråskär" med spøgelserne ud for Fjällbacka, hvor Annie, en lokal pige, pludselig nu kommer tilbage fra storbyen og rykker ind i familiens fyrmesterhus med sin lille søn. Hvad er hendes historie? Samtidig er der et spektakulært, delvist kommunalt financieret projekt igang med at ombygge det gamle badehotel, da et voldsomt mord på kommunens økonomichef, en ualmindelig tiltalende fyr, ryster folk. Hvad er hans historie? Har det noget at gøre med hans tidligere arbejdsplads: et sted for voldsramte kvinder?.

Historiens personer har ikke ændret sig synderligt, og deres indbyrdes relationer er de samme som i tidligere romaner, denne ligner faktisk resten af serien fuldstændig. Men jeg synes ikke, at den kan læses uafhængigt. Der er mange forhold, der forudsættes bekendt fra forrige bog. Sproget er som i de tidligere meget enkelt og letløbende.

Spændende og sine steder voldsom og sort historie fra den snart velkendte lille svenske by med de mange mord. Rendyrket underholdning.


Politiken

d. 24. mar. 2011

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 24. mar. 2011


Berlingske tidende

d. 25. mar. 2011

af

af

Else Cornelius

d. 25. mar. 2011


Jyllands-posten

d. 25. mar. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. mar. 2011


Weekendavisen

d. 1. apr. 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 1. apr. 2011


Børsen

d. 24. mar. 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 24. mar. 2011