Bøger / skønlitteratur / roman

Fyrmesterens datter


Beskrivelse


Krimi. Et lig indemuret for ca. 45 år siden findes i et fyr på en skærgårdsø ud for Marstrand, og kriminalassistent Karin Adler må i sin efterforskning arbejde i forskellige retninger både i fortiden tilbage til 2. verdenskrig og med nutidige løgne, fortielser og forbrydelser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2010

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 12. maj 2010

De umættelige læsere af svenske femikrimier får her endnu en ny forfatter og detektiv at holde øje med og holde af.

På Sveriges vestkyst mellem Helene Turstens/Irene Huss' Göteborg og Camilla Läckbergs/Erica Falcks Fjällbacka er kriminalassistent Karin Adler i gang med opklaringen af mysterier i fortid og nutid på en lille ø i skærgården ud for Marstrand. Et lig indemuret for ca. 45 år siden findes i et fyr på skærgårdsøen, og for at løse gåden må Karen Adler afsløre flere familiehemmeligheder, kærlighedsaffærer samt mysterier med tråde tilbage til 2. verdenskrig. De nutidige mysterier og begivenheder opklares, samtidig med at fortielser og forstillelser afdækkes, foruden at Karin skal have styr på sit kaotiske privatliv, efter hun er flyttet fra sin uforstående og dovne mand. De parallelle og sammenhængende handlinger over flere tidsperioder kombineret med private problemer og skildringer af livet i skærgården og personerne indbyrdes minder meget om Läckberg. Velskrevet og med rimeligt styr på de mange handlingsspor og personer er det en krimi med bred appel til samme målgruppe som fx Läckberg.

Første bind i en krimidebutants serie med samme lokalitet og hovedperson - helt i tråd med traditionerne og stilen i genren repræsenteret af fx Läckberg.

På traditionel vis og uden forstyrrende fornyelser af genren svenske vestkyst-femikrimier fortælles en spændende krimihistorie med mange handlingsspor til familier og personer i og omkring skærgårdsbyen Marstrand gennem cirka 60 år.


litteratursiden.dk

d. 14. juni 2010

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 14. juni 2010

Selv om fortidens synder forsøges skjult i et hemmeligt rum, kommer de for en dag i denne svenske debut. Alles øjne var fæstnet på fyrets lanterne i spændt venten på, at lyset skulle tændes ..Så fejed...